Team Danmark kurser er populære i Herning

Med flere end 30 deltagende atleter fra ni forskellige idrætsgrene, er der fuldt belagt til et nyt Team Danmark kursus i Herning, hvor den tidligere top løber og fysioterapeut, Gitte Karlshøj, underviser i behandling af idrætsskader.

23. oktober 2012, 14.06

Det er Herning Elite der, sammen med Holstebro Elitesport, står som arrangør af kurset. Deltagerne kommer bl.a. fra de forskellige landsholds bruttotruppe, hvor kurset er obligatorisk når atleterne er blevet udtaget.

- Som Team Danmark Elitekommune, skal vi tilbyde disse kursus-forløb hen over året. I den forbindelse samler vi deltagere fra et større regionalt område, fortæller Inge Beck fra Herning Elite.

Ud over atleterne, deltager forældre, trænere og ledere på kurset i Herning, som dermed når op på knap 70 personer sammenlagt.

- Deltagere bliver præsenteret for simple teknikker i forbindelse med behandling af akutte idrætsskader, forklarer Inge Beck. Desuden får atleterne kendskab til en stribe skadesforebyggende og præstationsfremmende trænings øvelser, som Gitte Karlshøj demonstrerer undervejs.

Herning Elite er fremover vært for tilsvarende kurser, hvor andre af Team Danmarks eksperter kommer i spil som gæste undervisere. Det være sig inden for områder som Elitekost og -ernæring, samt Sportspsykologi.