Herning-virksomhed gør klar til muligt milliardsalg

Ejerparret i virksomheden Maileg bekræfter, at de er klar til at sælge aktiemajoriteten

Udgivet:26. januar 2022, 14.05

Læsetid:1 minut

Erik Mailil driver Maileg sammen med sin kone, Dorthe Mailil. Foto: Tom Laursen

Brian Kjær Andersen
Erhvervsredaktør| bri@herningfolkeblad.dk

FREMTID Formkurven har været stejlt opadgående de seneste år for virksomheden Maileg i Lind, der sælger designer-legetøj og interiør. Overskuddet før skat er i de seneste regnskaber gået fra 19,8 millioner kroner til 34,6 millioner og senest 77,4 millioner kroner.

Nu bekræfter ægteparret Dorthe og Erik Mailil, som står i spidsen for Maileg, over for Børsen, at de er klar til at sælge hovedparten af aktierne til eksempelvis en kapitalfond. Med udsigt til yderligere vækst er vurderingen i avisen, at Lind-virksomheden kan være omkring en milliard kroner værd på grund af den høje indtjening.

Erik Mailil tror på en afklaring inden sommerferien, og han forventer, at parret skal fortsætte i virksomheden i en periode efter et salg for at videreføre planerne. Salget skal også ses som et generationsskifte i tide, da børnene ikke står klar til at overtage.

- Vi havde snakken med dem, men de var ikke interesseret i det. Den ene er historiker, den anden er økonom inden for fodboldbranchen, og den tredje er 16 år. Vi ved også, hvad det kræver at drive sådan en virksomhed, så det er noget, man virkelig skal brænde for, siger Erik Mailil til Børsen.

Læs også:
Overskuddet vokser hos Maileg ApS

Succes med onlinesalg

Maileg er stiftet i 1999 og er siden vokset hastigt, hvilket har krævet tilbygninger i Lind, hvor der er både kontor og lager.

Corona-nedlukningerne kunne potentielt være en trussel for Mailegs eksport, som udgør størstedelen af omsætningen.

Men der har været stor fokus på at opdatere hjemmesiden og gøre det så nemt som muligt for kunder i forskellige lande at lægge ordrerne ind her.

Det er lykkes til fulde, og i det seneste regnskabsår, som blev afsluttet 30. juni 2021, voksede omsætningen med 44 procent, fremgår det af regnskabet.