HIH er klar til guldkampe: Vi har Danmarks bedste defensiv

Undertippede Herning-Ikast Håndbold er sensationelt klar til DM-finalerne mod Team Esbjerg

2. maj 2019, 07.19

Finalejubel. Emma Friis går forrest i fejringen af, at Herning-Ikast Håndbold er klar til finaler mod Team Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold Sensationelt. Det er ikke for stærkt et ord at bruge, for det er præcis, hvad det er, at Herning-Ikast Håndbold nu er klar til DM-finaler mod Team Esbjerg.

Truppen hos HIH-kvinderne har gennem stort set hele sæsonen været decimeret. Stine Skogrand blev gravid kort inde i sæsonen, og allerede sidste forår solgte klubben profilen og anføreren Veronica Kristiansen til den ungarske storklub Györ - hun var ellers tiltænkt en hovedrolle i denne sæson. Ingen af de to nøglespillere blev erstattet, og oven i købet har der været skader til blandt andre Mie Augustesen, Anne Mette Pedersen og senest Emma Friis.

Sat overfor storsatsende Odense Håndbold med profiler på stribe - heriblandt otte danske landsholdsspillere. Fynboerne er godt nok også hårdt ramt på skadesfronten nu, hvor sæsonen kulminerer, og det er selvfølgelig en del af forklaringen på, at det er Herning-Ikast og ikke Odense, der nu står i DM-finalerne.

Onsdag aften vandt HIH, i en for en sjælden gangs skyld fyldt IBF Arena i Ikast, med 23-17 i den anden DM-semifinale, og efter sejren i den første semifinalekamp i Odense i lørdags er sagen klar. Farvel fynboer.

Defensiven lukkede helt af...