Hvor er Hernings ambitioner for børnene?

12. november 2019, 12.49

NORMERINGER Kære Herning Byråd.

Så I mon med i TV2 -eksperimentet med vores børn?

Det gjorde jeg.

Jeg så det med tårer ned ad kinderne og en kæmpe klump i maven. Men der var ikke noget, der kom som en overraskelse for mig. Jeg har to børn i daginstitution i kommunen, og selvom jeg mest er til stede ved aflevering og afhentning, så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at sådan ser det også ud i Herning Kommunes daginstitutioner.

Vi har den skønneste børnehave i lækre nye rammer og det mest fantastiske personale. Men de har kun to arme!

Jeg er sikker på, at hvis man målte på, hvor meget tid hvert enkelt barn har af 1:1 kontakt af positiv og udviklende karakter, altså den kontakt man ved er så vigtig for børns udvikling, så tror jeg, man også i Herning Kommune ville være forfærdet. Der er nogle børn, der er gode til at »kræve« voksenkontakt, der er rigtig mange børn, der ikke er.

Dem er jeg bekymret for, er I ikke?

I en tid hvor trivslen blandt børn og unge er stærkt truet?

Jeg synes det er positivt, at I vil sætte fokus på at gøre normeringen mere gennemsigtig, men jeg tænker, de færreste er i tvivl om, at der mangler hænder.

Jeg kan forstå, I venter på regeringens udspil i forhold til minimumsnormeringer, men minimumsnormeringer i 2025? Os, der har børn i daginstitutioner nu, hvad kan vi bruge det til?

Hvor meget er et børneliv egentligt værd? Og jeg gad vide, hvor meget man kunne spare på sigt, hvis man allerede i vuggestue og børnehave sørgede for nok velkvalificeret personale til at give nærvær til vores børn i de timer, hvor det er nødvendigt at forældrene skal passe et arbejde?

Altså den der omsorg og det der nærvær man ved er så vigtig i børns første leveår, og som man ved, har afgørende betydning for børnenes videre liv?

Jeg forstår, at det handler om penge, men er der mon en voksen, der kan forklare mig den meget kortsigtede tankegang? Jeg forstår ikke, at en kommune som Herning, som gerne vil være en foregangskommune, ikke har større ambitioner!

Venlig hilsen en bekymret mor.