Otte mænd, otte uger, otte temaer - Selvhjælp Herning hjælper kriseramte mænd med at komme videre

Selvhjælp Herning hjælper kriseramte mænd på kurset »Kom videre mand« - blandt andet ved hjælp af livstovet

22. januar 2017, 11.02

Mogens Pilemand Ottesen (t.v.) er pensioneret skibsfører med to længerevarende parforhold bag sig. Det seneste parforholdsforlis slog ham ud af kurs, men efter at han har deltaget i kurset »Kom videre mand«, ved han, hvad der betyder noget for ham her i livet, og han er ikke længere i tvivl om, hvad han skal bruge sin pensionisttilværelse på: Han skal skrive. - På kurset bliver man bevidstgjort om nogle værdier, som man ikke tidligere var opmærksom på, siger han. Gruppeleder Jørn Mosekjær har guidet deltagerne igennem de otte temaer, der har gjort dem bevidste om deres egne værdier, blandt andet ved hjælp af en tur på livstovet. Foto: Tom Laursen

På gulvet i foyeren ud for Selvhjælp Hernings kontorer i Codanhus er et langt, blåt tov med otte knuder rullet ud i en lang, lige linje. Der er lige langt mellem hver knude, som hver især symboliserer et tema.

Midt på livstovet, som det kaldes, står pensioneret skibsfører Mogens Pilemand Ottesen. Han er en af de syv mænd, der før jul har gennemgået det otte uger lange kursus »Kom videre mand« hos Selvhjælp Herning.

Et kursus, der henvender sig til mænd, som har svært ved at komme videre efter en skilsmisse, arbejdsløshed eller et stressforløb, eller som gerne vil forebygge den slags livskriser.

Nedtur til kulkælderen...