Nu stiger kunsten: Godt jubilæumsår

Med nogen forsinkelse har der været generalforsamling i Kunstforeningen Trehøje

20. juni 2020, 06.12

Lillian Mølgaard Pedersen fra Struer blev Årets Kunstner; maleriet »Birkestien« sikrede hende hæderen. Mange kunstnere havde indleveret billeder til Kunstforeningen Trehøje. Formand Grethe Gottfredsen overrakte Lilian Mølgaard Pedersen et rejsegavekort på 5000 kroner. Foto: Privatfoto

VILDBJERG 2019 har været et jubelår for Kunstforeningen Trehøje både på den en og anden måde, fortalte formand Grethe Gottfredsen på generalforsamlingen forleden.

Kunstforeningen har haft 25-årsjubilæum, og samtidig holdt den gule bygning 10-årsfødselsdag, og der var nogle gode arrangementer med musikalsk underholdning, afsløring af skulptur, og mange folk. Cirka 1300 mennesker har set foreningens udstillinger.

- Det har været et rigtigt godt salgsår. Et rigtigt godt år er gået. Et spændende og indholdsrigt år, hvor kunsten har blomstret, og hvor vi har levet op til vore vedtægter om at have kunstnere fra andre lande, som har givet pote, sagde formand Grethe Gottfredsen.

- Kunstnerne er rigtig glade for at udstille i vores lokaler, og der kommer mange henvendelse fra kunstnere, som gerne vil udstille ved os, hvilket jeg synes er positivt.

- Det går støt fremad med besøgstallet, og der kommer også nye medlemmer, så det er rigtig dejligt, sagde formanden.

Årets kunstner udvalgt blandt 24

I forbindelse med generalforsamlingen blev Årets Kunstner præsenteret. Kunstneren blev fundet blandt de 24 udstillere, der havde haft værker med på Trehøje Udstillingen. Det blev Lilian Mølgaard Pedersen fra Struer, der blev Årets Kunstner.

20 medlemmer var til stede ved generalforsamlingen, og bagefter konstituerede bestyrelsen sig med Grethe Gottfredsen som formand/kasserer og Bente Nielsen som næstformand. Sekretær er Annette Stiel, og it-ansvarlig er Svend Hvid, mens Kjeld Schou og Anne Larsen er menige bestyrelsesmedlemmer.