Andreas Steenberg forlader Herning-kredsen: Ikke et nemt valg at skifte

Ved næste valg stiller Andreas Steenberg op i Aarhus

3. marts 2021, 09.18

Andreas Steenberg skal fremover føre valgkamp i Aarhus. Foto: Ritzau/ScanpiX

POLITIK Det radikale folketingsmedlem Andreas Steenberg satser fremover på opstilling til Folketinget i Aarhus, og han forlader dermed Herning- og Skive-kredsene, hvorfra han første gang blev valgt til Folketinget i 2011 - og siden er blevet genvalgt.

I Aarhus er der fire store opstillingskredse, og en kreds blev ledig med den tidligere partileder Morten Østergaards beslutning om ikke at genopstille til næste folketingsvalg.

En svær beslutning

Aarhus er en af de nye højborge for de radikale, og går de radikale tilbage ved det kommende valg, vil chancen for at blive valgt formentlig blive større for Steenberg med opstilling i Aarhus frem for Herning- og Skive-kredsene.

- Det har været en svær beslutning, og jeg er vemodig ved det, for der er mange folk i Herning, som har vist mig tillid, siger Andreas Steenberg.

Han erkender, at det har været en del af beslutningen, at der er en større chance for at blive valgt i Aarhus.

- Det spiller selvfølgelig ind, men det hænger også sammen med, at det er en vigtig kreds for partiet, og den opgave har jeg valgt at tage på mig, siger Andreas Steenberg.

Har gjort en forskel

Han forklarer, at De Radikale skal have samlet de knap 19.000 stemmer op, som Morten Østergaard fik ved valget i 2019 - til sammenligning fik partiet et tilsvarende antal stemmer i hele Vestjyllands Storkreds.

- Derfor er det den rigtige beslutning for mig og for Radikale, men det er svært at sige farvel til Herning, Ikast og Vestjylland, som jeg har været stolt af at repræsentere, siger Andreas Steenberg og understreger, at han som folketingsmedlem fortsat vil have øje for Herningegnens interesser og ser frem til fortsat at være i dialog med egnen.

Han nævner blandt andet sygehuset i Gødstrup, motorveje og den nye omfartsvej ved Haderup som nogle af de områder, hvor han har gjort en forskel for lokalområdet.

Det er 24. april, der er opstillingsmøde i Aarhus, hvor Andreas Steenberg på en opstillings-generalforsamling kan forvente at blive én af de fire kandidater til de fire kredse i Aarhus.

Den største og mest attraktive kreds vil være Aarhus Øst-kredsen.

De lokale kredse skal nu på jagt efter en ny folketingskandidat.

Set med Andreas Steenbergs øjne er det vigtigt, at partiet lokalt finder en kandidat, der kan trække stemmer i hele Vestjyllands Storkreds og dermed øge chancen for valg.

37-årige Andreas Steenberg er født og opvokset i Randers og arbejdede som lærer på Herning Gymnasium, da han blev valgt første gang.

Indlæser debat...