herningCentret ramt af påbud: Kun Kvickly og center-apoteket holder åbent fra onsdag

herningCentret bliver hårdt ramt af myndighedernes beslutning om at lukke alle danske storcentre fra onsdag morgen

17. marts 2020, 20.03

Kun to ud af herningCentrets 80 butikker åbner onsdag morgen. Foto: Steen Bjerregaard

HERNING - Det kan efterhånden ikke blive meget værre.

Sådan lyder reaktionen fra centerchef Kim Lauritsen, herningcentret, oven på påbuddet fra statsminister Mette Frederiksen (S), som på et pressemøde tirsdag aften gav besked om, at alle storcentre skal holde lukket fra i morgen.

Helt konkret betyder det, at kun to ud af herningCentrets 80 butikker åbner i morgen.

- Det er Kvickly, som vil holde åbent fra klokken 8 til 21. Her vil man desuden opgradere onlinesalget og leveringen til døren hjemme hos folk. Desuden holder apoteket ved indgang G fortsat åbent, siger Kim Lauritsen.

Ingen omsætning

Han fastslår, at han ikke er rystet over det nye påbud, men mere over hele den samlede situation, som for længst har lagt herningCentret øde.

- Jeg må også sige, at det for en del butikkers vedkommende ikke gør den store forskel, at de nu skal holde helt lukket. Mange har næsten ikke haft nogen omsætning siden i torsdags, siger centerchefen.

Selv om 78 af 80 butikker i herningCentret vil være lukket, vil selve centret forblive åbent .

Vigtigt er det dog at huske, at myndighederne fra i morgen har forbudt mere end 10 personer at forsamle sig - både indendørs og udendørs.

- Vi vil fortsat have driftsfolk og rengøringsfolk på arbejde. Der vil være håndsprit ved alle indgange, og alt vil blive gjort ekstra godt rent, lover Kim Lauritsen.

Måske take away

Han vil i morgen arbejde med en plan, der blandt andet gælder centrets restauranter og spisesteder.

- Takeaway er, som jeg har forstået det, stadig muligt, også fra herningCentret. Det er lidt en ukendt faktor, som vi lige skal have kigget på, hvordan det helt konkret skal foregå, siger han.

Lukningen af centret skal - ligesom forsamlingsforbuddet på over 10 personer - vare frem til foreløbigt 30. marts. I den periode vil Kim Lauritsen arbejde på at få minimeret så mange omkostninger som muligt.

- Vi skal spare på alt. Det er jo butikkernes kontingentkroner, vi råder over, fastslår han.

Bygger om

- Hvis man skal se noget som helst positivt i lukningen, og det ved jeg ikke, om vi skal, så er det, at de håndværkere, vi har til at ombygge flere butikker, får ro til det, siger han.

- Marts er normalt en forholdsvis rolig måned. Derfor er vi i gang med at ombygge. Vila lukker, og deres butikslokale overtages af Thiele, mens Only overtager en del af Thiles lokale.

- Desuden er vi ved at gøre klar til Espresso House, som efter planen skulle åbne 2. april ved siden af Gina Tricot, siger han.