FC Midtjylland straffes efter ballade: Stor bøde og ingen FCM-fans må komme med til Viborg

Efter pokalopgøret mod Viborg var der problemer med 20 FCM-tilskuere, og det rammer nu klubben hårdt

Udgivet:28. november 2022, 10.33

Læsetid:2 minutter

Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

FODBOLD FC Midtjylland straffes med en bøde på 250.000 kroner og et tomt udebaneafsnit til udekampen med Viborg FF i superligaen 20. februar.

Sådan lyder en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans som opfølgning på pokalkampen 10. november mod Viborg FF på Energi Viborg Arena.

Viborg vandt kampen 3-1, og både undervejs og efterfølgende var der problemer med nogle af de medrejsende FCM-tilskuere

Læs også
<span>FCM-direktør om karantæner til fans:</span> Det skal have konsekvenser at ødelægge det for alle andre <span>FCM-direktør om karantæner til fans:</span> Det skal have konsekvenser at ødelægge det for alle andre
Læs også:
FCM-direktør om karantæner til fans: Det skal have konsekvenser at ødelægge det for alle andre

- Efter slutfløjt var der fortsat episoder i FC Midtjyllands tilskuerafsnit. Der blev antændt flere romerlys. Der blev desuden afbrændt et Viborg FF-halstørklæde, som blev efterfulgt af afbrænding af papkasser og plastikregnslag bag ved bandereklamerne, noterede Divisionsforeningens sikkerhedsobservatør.

- Dette udviklede sig til en større brand bag ved bandereklamerne, og der blev blandt FC Midtjyllands tilskuere indsamlet flere plastikregnslag for at lave branden større. Kontrollører forsøgte at slukke branden med håndslukkere, men tilskuere fra FC Midtjylland sparkede og slog ud efter kontrollørerne, oplyses det videre.

FCM uddeler 20 karantæner

Hos FC Midtjylland modtager man straffen og er ærgerlig over, hvordan begivenhederne udviklede sig.

Læs også
<span>FCM slår ned på egne fans:</span> Uromagere straffes med karantæner og bøder <span>FCM slår ned på egne fans:</span> Uromagere straffes med karantæner og bøder
Læs også:
FCM slår ned på egne fans: Uromagere straffes med karantæner og bøder

- Vi er fortsat dybt frustrerede og skuffede over de episoder, der udspillede sig i forbindelse med pokalkampen, siger marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær, til klubbens hjemmeside.

- Vi anerkender og accepterer den straf, som Disciplinærinstansen har afsagt og tager samtidig skarp afstand fra de enkelte individer, som skader klubben og ødelægger fodboldoplevelsen for de mange, som ellers har skabt en fantastisk stemning omkring klubbens ude- og hjemmekampe, og nu også er ansvarlige for, at holdet ikke får opbakning i en vigtig udekamp i 3F Superliga, forklarer Preben Rokkjær videre.

Urolighederne opstod på tribunen efter slutfløjt og fortsatte efterfølgende udenfor stadion.

Læs også
<span>Tilskuer-uro efter derby:</span> FCM vil slå hårdt ned på ballademagere <span>Tilskuer-uro efter derby:</span> FCM vil slå hårdt ned på ballademagere
Læs også:
Tilskuer-uro efter derby: FCM vil slå hårdt ned på ballademagere

I samarbejde med politiet har FCM identificeret 20 personer, som alle tildeles straffe i form af karantæner og bøder.

Læs også
<span>Standpunkt:</span> Jammerdal på banen - skændsel på tribunen <span>Standpunkt:</span> Jammerdal på banen - skændsel på tribunen
Læs også:
Standpunkt: Jammerdal på banen - skændsel på tribunen

Indlæser debat