Standpunkt: Det mest uforudsigelige folketingsvalg, nogen kan huske

Udgivet:05. oktober 2022, 09.39

Læsetid:2 minutter

Vibeke Larsen. Foto: Henrik Ole Jensen

Vibeke Larsen
Chefredaktør| vib@herningfolkeblad.dk

Mette Frederiksen (S) udskrev på et pressemøde klokken 13 onsdag folketingsvalg. Vi skal til stemmeurnerne 1. november.

Der bliver i allerhøjeste grad tale om et spændende valg, som oven i købet skal foregå midt i den meget voldsomme krise, som Danmark - og resten af verden - befinder sig i.

Og som foregår i en særdeles omskiftelig tid i dansk politik.

Hvor nye partier er kommet til i en lind strøm, hvor der er opbrud og nedbrud i de allerede etablerede partier, og hvor vi siden seneste valg har været vidner til historisk mange partihoppere. Hele 23 politikere har i valgperioden enten skiftet parti eller er blevet løsgængere. Det er voldsomt mange, og det tærer uden tvivl på vælgernes tillid.

Mange faktorer spiller ind på et valg, og først ved valgresultatet kender vi vælgernes reaktioner og endelige dom.

Vi står over for det mest uforudsigelige folketingsvalg, nogen danskere formentlig kan huske.

Loading...

Det tegner til at blive et meget, meget tæt løb mellem rød og blå blok. Ifølge den seneste meningsmåling, som Epinion har lavet for DR i september, har de to blokke næsten lige mange mandater - 84 røde og 85 blå.

Lars Løkkes Moderaterne står i målingen til seks mandater og til at kunne afgøre, hvem der bliver statsminister. Danmarksdemokraterne Inger Støjberg spås at brage ind i Folketinget med næsten 11 procent af stemmerne og dermed få helt afgørende betydning for blå blok.

Forhåbentligt kommer vi efter valget trods et forventet tæt valgresultat ret hurtigt videre med regeringsdannelse og de mange politiske opgaver, der står i kø. Vi har ikke brug for en lang periode efter valgkampen uden politisk handlekraft. Der er nok at tage fat på.

Inden vi når til en ny valgperiode, venter der os nu forude en valgkamp med alt, hvad dertil hører af både godt og skidt.

Jeg håber inderligt, at kandidaterne vil bruge hver eneste af ugerne, møderne og debatterne godt og konstruktivt. Til vigtige emner, der optager danskerne.

Lad mig i den forbindelse også opfordre læserne til at involvere sig i såvel valgkampen som valgdækningen i Herning Folkeblads spalter og vores web. Vi vil for eksempel meget gerne høre jeres bud på spørgsmål til kandidaterne - og hvilke emner, I synes er de vigtigste i valgkampen.

Skriv til os på redaktion@herningfolkeblad.dk med forslag til emner, vi skal tage fat på, eller spørgsmål, vi skal forsøge at få svar på hos kandidaterne undervejs i valgkampen.

-----------

Hvad er for dig det vigtigste emne i valgkampen? Skriv din mening på herningfolkeblad.dk under ugens Standpunkt.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mere fra temaet

Se flere

Mest læste

Debat

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere