Forening fylder fem år: Kagemand og robotter klar til fødselsdag

Udgivet:26. august 2021, 12.35

Læsetid:1 minut

De lokale kodepirater får besøg af robotbygger Hans Klysner fredag, hvor han vil fortælle om sit seneste projekt med fjernstyrede sumorobotter. Foto: Hans Klysner

2 år siden

SNEJBJERG Fredag eftermiddag inviterer foreningen Coding Pirates Herning indenfor til åbent hus for at fejre, at foreningen har eksisteret i fem år.

Det sker på Snejbjerg Skole, hvor man blandt andet kan se, hvordan det ser ud, når robotter konkurrerer i sumobrydning.

Robotbyggeren Hans Klysner præsenterer sit nye robotprojekt, som er en aktivitet med fjernstyrede sumorobotter. Man kan også gå i Egon Olsens fodspor og bryde koden til pengeskabet fyldt med slik.

Alle bliver budt på kagemand, og medlemmer står klar til at fortælle om foreningen og dens aktiviteter.

Coding Pirates Herning er en forening, hvor børn i alderen 7-17 år mødes med frivillige til ugentlige klubaftener og bygger, skaber og leger med mange forskellige teknologier i et kreativt fællesskab.

Under coronanedlukningen har kodepiraterne holdt klubaftener online, men nu kan medlemmerne mødes fysisk, og det vil i den kommende sæson ske om mandagen på Herning Bibliotekerne i Østergade i Herning.

- Vi vil også gerne tiltrække flere frivillige, som vil være med til at give børn og unge dette unikke tilbud, siger formand Heidi Svale Jonsson.

Efter fødselsdagen holder Coding Pirates Herning generalforsamling. Alle er velkomne, men kun betalende medlemmer har stemmeret.