Tidligere FCM-topscorer drager til Wales: En god mulighed for ham

Sory Kaba tilbringer resten af sæsonen på et lejemål hos Cardiff City FC i den næstbedste engelske række

Udgivet:31. januar 2023, 23.45

Læsetid:1 minut

Sory Kaba har aldrig været en publikumsyndling på MCH Arena, men fansene har dog kunnet glæde sig over, at han ofte var skarp mod FC København. Hele syv mål har han scoret mod FCK. Ingen andre klubber har han nettet mere end tre gange imod. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Siden superligaen gik på vinterpause, har det været kendt viden, at FC Midtjylland ville forsøge at skibbe Sory Kaba videre og hente en ny angriber ind.

Det lykkedes med bare et kvarter tilbage af vinterens transfervindue. Men dog kun på en lejeaftale i første omgang.

Sory Kaba skal resten af sæsonen forsøge at hjælpe walisiske Cardiff City FC til overlevelse i den næstbedste engelske række, The Championship.

- Vi har haft en god dialog med Kaba, som ønsker en større rolle på holdet, end vi kan give ham i øjeblikket. Derfor er vi glade for, at han nu får en god mulighed i engelsk fodbold, og vi ønsker ham det bedste for resten af sæsonen, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Læs også
<span>Ny angriber på plads i FCM:</span> Indeholder klassiske FCM-dyder <span>Ny angriber på plads i FCM:</span> Indeholder klassiske FCM-dyder
Læs også:
Ny angriber på plads i FCM: Indeholder klassiske FCM-dyder

Sory Kaba har kontrakt med FCM frem til sommeren 2024 og vil således have et år tilbage af sin aftale efter lejemålet i Cardiff.

Landsholdsangriberen fra Guinea kom til FCM i sommeren 2019 fra franske Dijon for 22,5 millioner kroner og blev dengang det største indkøb i klubbens historie. Han var i den efterfølgende sæson med til at vinde det danske mesterskab, og i sæsonen 2020-21 blev han klubbens superligatopscorer med 11 mål.

Han har i alt tegnet sig for 26 mål i 102 kampe for FC Midtjylland.

Læs også
<span>Tilfreds sportschef:</span> Graversen lover overfaldsfodbold i foråret <span>Tilfreds sportschef:</span> Graversen lover overfaldsfodbold i foråret
Læs også:
Tilfreds sportschef: Graversen lover overfaldsfodbold i foråret

I Cardiff bliver han en del af en benhård nedrykningskamp. Waliserne ligger fjerdesidst i den næstbedste engelske række - bare tre point fra nedrykningspladserne. Holdet tabte her til aften 0-1 på udebane mod Luton.

Kaba kan få debut på lørdag, når Cardiff spiller ude mod Hull City FC.

Sory Kaba

Født 28. juli 1995 i Conakry, Guinea (27 år)

Position: Angriber

Kontrakt med FCM til sommeren 2024

Klubkarriere:

Alcobendas, Spanien 2012-16

Elche, Spanien 2016-19

Dijon FCO, Frankrig 2019

FC Midtjylland 2019-

- OH Leuven, Belgien (leje) 2021-22

- Cardiff City FC, Wales (leje) foråret 2023

Udvalgte meritter:

Dansk mester med FC Midtjylland 2019/20

102 kampe og 26 mål for FC Midtjylland

21 A-landskampe og 3 mål for Guinea

Indlæser debat