Bejler til midtbanejuvel: Svensk stortalent har besøgt FCM

Stortalentet Lucas Bergvall fra svenske Brommapojkarna har i denne uge været på besøg hos FC Midtjylland, der er interesseret i den ombejlede midtbanespiller

Udgivet:23. november 2022, 11.09

Sportschef Svend Graversen har et godt øje til svenske Lucas Bergvall.  Foto: Tom Laursen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

4 måneder siden

FODBOLD Et af de mest eftertragtede teenage-talenter i svensk fodbold kan være på vej til FC Midtjylland.

16-årige Lucas Bergvall har i denne uge været på besøg i klubben, erfarer Herning Folkeblad.

En kilde tæt på Folkebladet så den svenske midtbanespiller blive afhentet af en FCM-medarbejder i Billund Lufthavn mandag aften, og svenskeren er også blevet set i bybilledet i Herning.

FC Midtjylland ønsker dog ikke at kommentere på interessen for stortalentet, da Folkebladet henvender sig.

- Vi kommenterer af princip ikke på rygter. Så kan vi ikke lave andet, fastslår kommunikationschef Mads Hviid Jakobsen.

Ulvene er dog ikke alene om at strække kløerne ud efter den teknisk dygtige midtbanespiller, der angiveligt besøger flere klubber i denne tid.

Tidligere i år har Lucas Bergvall været til prøvetræning hos Manchester United, og også hollandske Feyenoord har gennem et stykke tid vist interesse.

Millionbud blev afvist

I sidste uge skrev det svenske medie FotbollDirekt, at Brommapojkarna havde afvist et bud fra de svenske vicemestre Djurgården på omkring tre millioner danske kroner. Mediet mener at vide, at også PSV Eindhoven, AS Monaco og FC Midtjylland er interesserede i kometen, hvilket får Brommapojkarna til at tro på en salgssum på over det dobbelte af Djurgårdens bud.

Brommapojkarna hører hjemme i Stockholm-forstaden Bromma og er kendt for at have en af Sveriges stærkeste ungdomsafdelinger. Klubben har blandt andet udklækket Tottenham-spilleren Dejan Kulusevski og den mangeårige Serie A-profil Albin Ekdal.

Bergvall kan måske blive det næste store navn fra klubben. Selvom han blot er andetårs U17-spiller, har han allerede givet prøver på sit åbenlyse talent i seniorfodbolden. I den netop afsluttede sæson i Sverige spillede han 11 kampe for Brommapojkarna i den næstbedste svenske række, Super-ettan, og scorede et enkelt mål og viste, at han er både teknisk dygtig og har et godt drev med bolden.

Bergvall har spillet otte kampe og scoret tre mål for det svenske U17-landshold og er tidligere anfører for det svenske U15-landshold.

Hvis svenskeren skulle havne i FC Midtjylland, vil midtbanespilleren formentlig indgå i superligasetuppet fra dag ét, men samtidig samle spilletid på Danmarks aktuelt bedste ungdomshold. FCM fører som bekendt U19 Ligaen ved vinterpausen efter bare ét enkelt pointtab i sæsonen.

Men de danske vicemestre er ikke alene om at ville have fingrene i det svenske stortalent.