Debat: Flere pædagoger i Herning

19. februar 2020, 12.36

Vinnie Borbjerg. Foto: Flemming Hansen

BØRN Dejligt med et bevis på, at Mette Frederiksen mente det, da hun for et år siden sagde, hun ville være børnenes statsminister.

En halv milliard til øgede normeringer er et skridt på vejen. Jeg havde dog godt set, det havde været det dobbelte allerede her første år, men som sagt et skridt på vejen.

Jeg har set frem til dagen, hvor vi kendte beløbet, vi vil få i Herning. 7,93 millioner kroner er, hvad vi får i Herning Kommune i 2020, og det betyder 18,7 fuldtids pædagogstillinger eller cirka 23,3 30-timers stillinger.

Jeg er utrolig glad for, at vi har fået det tilføjet i forligsteksten for 2020 budgettet, så vi nu kan være sikre på, at alle pengene går til øget normering og hermed flere pædagoger i vores kommunale institutioner. Når vi regner med fuldtidsstillinger, bliver det cirka 25,7 pædagog-time til hver af de offentlige institutioner.

I den socialdemokratiske byrådsgruppe vil vi fortsætte vores arbejde for at forbedre vilkårene for børn og ikke mindst pædagogerne i de kommunale daginstitutionerne i Herning Kommune.

Børnene er vores fælles fremtid, og alt forskning viser at en god start, med nære voksne og gode barn-voksen relationer, giver det mest solide fundament i voksenlivet. Vi er på vej, men ikke i mål. Socialdemokratiet i Herning er også børnenes parti, og det vil vi fortsætte med at være.