FCM-anfører: Jeg hader, når folk bare smider sig ned

Små unoder hører til sport, og det er langtfra dem alle, der generer udøverne selv. Men FC Midtjyllands anfører, Jakob Poulsen, og Herning Blue Fox' assisterende kaptajn, Lasse Lassen, kan begge pege på elementer i deres sport, som de ville ønske var anderledes

27. april 2019, 12.00

Jakob Poulsen (t.v.) og Lasse Lassen elsker intensiteten i sport - kampen, fighten og konkurrenceelementet på højeste plan - og er begge trætte af at se spilstop for småting. Især i fodbold. Foto: Tom Laursen

SPORT Små skub i siden, grimme bemærkninger til modspillere, film, snyde sig til nogle meter ved ethvert indkast eller frispark eller stjæle mål fra holdkammerater.

Sportens verden byder på gråzoner og unoder, men også på æreskodeks og fine glimt af udsøgt fair play midt i kampen om store penge og enorm prestige.

Folkebladet har sat to profiler og kulturbærere fra FC Midtjylland og Herning Blue Fox stævne til en snak om adfærd og unoder i sporten. Jakob Poulsen, anfører for FC Midtjylland med 385 Superligakampe på cv'et, og Lasse Lassen, assisterende kaptajn for Herning Blue Fox med 506 kampe og 206 mål i bagagen i den danske Metal Liga, har taget plads i en sofa i Sportscenter Ikast.

De elsker hver deres sportsgren af hele hjertet og tager også gerne nogle af gråzonerne med.

Lasse Lassen går eksempelvis ikke af vejen for en omgang »trashtalk« med modspilleren.

- Hvis jeg kan komme under huden på ham, står jeg over for en lidt mindre god modspiller. Jeg har det sådan, at sport handler om at vinde, og næsten alle kneb gælder i kampens hede. Man siger ikke noget om folks familier - det er under lavmålet. Men man kan godt rende og drille dem lidt og give et skub, når der bliver kigget væk. Det er kun fedt og med til at give intensitet i kampen. Men når kampen er slut, skal der ikke være noget, siger den 29-årige Blue Fox-angriber.

Er der meget »trashtalk« i ishockey?

- Sindssygt meget, smiler Lasse Lassen, som gerne selv bidrager noget nær hver eneste gang, han er på isen og i nærheden af en modspiller.

- Vi må ingenting længere...