Gruppeformænd ønsker læreraftale: Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har

Politikere går sammen om at lægge pres på Venstre i byrådet

22. august 2019, 10.10

Når byrådet i næste uge begynder forhandlingerne om næste års budget, vil borgmester Lars Krarup og resten af Venstre blive mødt af et fælles ønske fra tre gruppeformænd om en lokal læreraftale. Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Når der for alvor tages hul på budgetforhandlingerne i Herning Byråd i de kommende uger, vil Venstre og Lars Krarup blive mødt med et fælles ønske fra mindst tre gruppeformænd.

Både Jørn Vedel Eriksen (løsgænger), Peter Villadsen (SF) og Johs. Poulsen (R) mener, at tiden er kommet til, at kommunen indgår en lokalaftale med Herningegnens Lærerforening.Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Det er vores opfattelse, at der er opblødning på vej mellem både KL og lærerforeningen centralt, ligesom adskillige partier i folketingsvalgkampen tilkendegav, at de var klar til at bakke op om, at der opbygges ny tillid mellem lærerne og deres arbejdsgivere. Det momentum bør vi følge op på lokalt, siger Johs. Poulsen i pressemeddelelsen.

Forventer nye toner

Løsgængeren Jørn Vedel har adskillige gange slået til lyd for en lokalaftale, og han mener desuden, at en sådan aftale vil give både bedre arbejdsmiljø og større arbejdsglæde.

- Vi forventer, at der meget snart kommer en tilkendegivelse fra KL med nye toner i holdningen til lokalaftaler, og så bør vi også få Venstre med flere i arbejdstøjet lokalt, siger Jørn Vedel.

Peter Villadsen, der er næstformand i kommunens børne- og familieudvalg, har svært ved at se en kommende budgetaftale uden en eller anden positiv tilkendegivelse i retning af en lokalaftale.

- Jeg vil kæmpe med alt, hvad jeg har, for at vi denne gang får slået hul på byrådsflertallets hidtidige afvisning af en aftale mellem Herning Kommune og lærerne, fastslår Peter Villadsen.

Forsinkede forhandlinger

Forhandlingerne om budgettet for 2020-2023 i Herning Kommune går for alvor i gang i næste uge, men er i den første fase med en økonomisk blind makker.

På grund af den sene afholdelse af folketingsvalget i juni kendes det nye folketingsflertals prioriteringer ikke endnu. Forhandlingerne mellem regering og Kommunernes Landsforening forventes først færdige i slutningen af august mod normalt i juni.