Høgildfirma opruster i Sverige

Everfuel går sammen med OK og Q8 om brinttankstationer

15. juli 2021, 11.42

Svenskerne får lettere ved at finde brinttankstationer i fremtiden. Foto. Adobe Stock

UDVIDELSE Høgildfirmaet Everfuel og det svenske firma OKQ8 går sammen i et nyt brintnetværk. De to vil udvikle det grønne brintmarked i Sverige ved at oprette et netværk af brintstationer ved både eksisterende og nye OKQ8-servicestationer. Det oplyser Everfuel i en pressemeddelelse.

De to selskabers planer om et brintstationsnetværk skal primært målrettes kunder, der beskæftiger sig med tung transport, mens det også er planen, at tankningen skal være åbent for personbiler.

Størst i Sverige

- Vi har brug for stærke partnere som OKQ8 til at drive udviklingen hen imod CO2-fri transport. Deres førende position i Sverige og store tankstation-netværk komplementerer rigtig godt vores ekspertise i sikker og effektiv produktion og distribution af grøn brint til slutbrugerne, siger Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel.

OKQ8 har de seneste 20 år har drevet Sveriges største kæde af tankstationer.

Den ene halvdel af firmaet ejes af OK Ekonomisk förening, og den anden halvdel af det kuwaitiske, statsejede olieselskab, Q8 - og selvskabet driver de stationer, som OK og Q8 tidligere drev hver for sig.

Everfuel har ekspertisen

Karin Hellgren, kommunikationschef hos OKQ8, fortæller, at man meget gerne vil hjælpe kunderne til en nem og god overgang til grønne brændstoffer.

- Brint er et rigtigt spændende alternativ og er et vigtigt element for de svenske ambitioner om at nå deres klimamål. Brintmarkedet i Sverige skal udvikles nu. Det kræver et stærkt partnerskab, og Everfuel har omfattende ekspertise og erfaring på det område, siger hun.

Parternes første mål er at have 10 brinttankstationter i gang i 2024.

Indlæser debat...