Derfor stemmer vi nej 1. juni

Udgivet:11. maj 2022, 11.01

Læsetid:2 minutter

Foto: Adobe Stock Photo

Af Jens Nielsen. Gudenåvej 5 Herning

VALG Kære mødre, kære fædre og bedsteforældre.

Ønsker I jeres døtre/sønner/børnebørn skal indgå i en militærstyrke i EU-regi og sendes til et eller anden Mombasaland under fransk kommando?

Nej, naturligvis gør I ikke det. Derfor stemmer vi nej 1. juni til at fjerne forsvarsforbeholdet. Det er ikke længe siden, vores statsminister på tv udtalte, at forsvarsforbeholdet absolut ikke havde noget negativt vedrørende samarbejde om, hvad vi kunne deltage i.

Et ja vil på sigt resultere i en Europa-hær, som vil være tandløs.

Frankrig har i årevis presset på for en Europa-hær, og de ser sig selv som kommandofører i en sådan hær. Tyskland, som gerne skulle være bærende, er bange for sig selv og Frankrig? Ak ja de er gode til millitære parader, det er så det, de har aldrig præsteret noget effektivt.

Det er helt klart regeringen forsøger at manipulere med os borgere. Det fremgik af det første forslag til stemmeseddel, som dog var så vildledende, at de ikke selv kunne finde ud af den. Den næste foreslåede er ikke meget bedre. Vores udenrigsminister Kofod siges at garantere for, at hvis man skulle gå over til noget, han kalder kvalificeret flertal, vil befolkningen få en ny afstemning. En garanti fra en minister er ikke fem potter gullig væske værd, Er der mon nogen i regeringen, rød eller blå, som har nævnt garantien som, statsminister Jens Otto Krag gav befolkningen før afstemning om tilslutning til EF.

»Hvis Storbritannien forlader fællesskabet, vil Danmark følge efter.«

Det er mange år siden og gået i glemmebogen, sådan vil det også gå med Kofods garanti blot langt hurtigere, idet EU netop nu barsler med et forslag om, at forsvarssamarbejdet skal overgå til flertalsbeslutning, så Kofodens garanti har allerede lidt skibbrud.

Europa kan ikke passe på sig selv, derfor skal vi lægge vores loyalitet og troskab der, hvor England og USA er vores bedste garanti for et frit Europa.

Vi skal støtte 100 procent op om Nato.

Mødre/fædre/bedsteforældre stem nej til at fjerne forsvarsforbeholdet 1. juni.

Indlæser debat