Afgjort i tæt spurt: 21-årig tempospecialist vinder Herning City Gadeløbet

På en forrygende flot sommeraften vandt 21-årige Tobias Aagaard gadeløbet i Herning

Udgivet:02. juni 2023, 20.55

Læsetid:1 minut

21-årige Tobias Aagaard Hansen (Leopard Togt) timede sin spurt perfekt og vandt årets udgave af Herning City Gadeløbet. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

4 måneder siden

CYKLING Det så længe ud til, at et udbrud med seks ryttere skulle holde til mål, da Herning City Gadeløbet blev kørt fredag aften over 56,7 kilometer.

Men på de sidste par omgange havde det jagtende felt held til at indhente de bravt kæmpende udbrydere.

Med i udbruddet var den lokale Coloquick-rytter Henrik Breiner Pedersen fra Sdr. Felding. Han var aktiv straks fra løbets indledning og kørte mange omgange i spidsen for feltet. Det 18-årige stortalent havde også kræfter til at blande sig i spurten og kom i mål som nummer fem efter 73 minutters intenst cykelløb.

Det blev den 21-årige Tobias Aagaard Hansen (Leopard Togt), der tog sig af spurten. Han henviste vinderen af løbet i 2021, Mathias Larsen (Restaurant Suri - Carl Ras) til andenpladsen og Oliver Søndergaard (Coloquick) til tredjepladsen.

Den arrangerende klub, Herning Cykle Klub, fik lokale Christian Gorm Albrechtsen i mål som bedste mand. Han blev nummer 10 i samme tid som vinderen. 31 af de 46 startende ryttere kom hele vejen til mål.

For første gang siden 2019 var målstregen tilbage på Torvet, mens ruten var ændret lidt og blandt andet bød på en lang, lige strækning op ad Nørregade.

Masser af tilskuere nød den smukke sommeraften og sørgede for en god ramme om løbet.

Læs også
Gadeløb i solskin: Stolt vinder roser opbakningen Gadeløb i solskin: Stolt vinder roser opbakningen
Læs også
Gadeløb i solskin: Stolt vinder roser opbakningen