Klar med ambitiøst projekt: Får bevilget 5,5 millioner kroner

AOF Midtjylland har fået bevilliget 5,5 millioner kroner til at hjælpe med at styrke morgendagens kompetencer

25. september 2020, 12.04

- Vi er stolte af at få lov til at være dem, der kan agere fødselshjælpere sammen med ledelserne og medarbejderne, siger Karl Schmidt, der er direktør for AOF Midt. Foto: PR-foto

UDVIKLING I Region Midtjylland vil cirka 30 små til mellemstore virksomheder få mulighed for at få styrket deres kompetenceudvikling med støtte fra AOF MIDT.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har netop bevilliget 5,5 millioner kroner til afdækning af kompetencer og kompetenceløft hos en række midtjyske virksomheder.

- Vi er stolte af at få lov til at være dem, der kan agere fødselshjælpere sammen med ledelserne og medarbejderne. Nu begynder arbejdet ude på virksomhederne med at finde den bedste måde at komme i gang på. Det her virker kun, hvis virksomhederne oplever det som deres eget projekt, pointerer Karl Schmidt, der er direktør for AOF Midt, i en pressemeddelelse.

Rolle som formidler

Organisationen har søgt midlerne med opbakning fra regionens sektioner under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

- Nu får vi sat fokus på medarbejdernes faglige kompetencer, så deres værdi på arbejdsmarkedet bliver øget, siger FH-formand i Silkeborg-Favrskov og bestyrelsesformand i AOF Midt, Viggo Thinggaard og tilføjer, at når samtlige FH-sektioner bakker op, skaber det et stærkt ejerskab.

I projektet bliver fire virksomheder omdrejningspunkt i hver sin virksomhedsklynge. Klyngerne har fokus på samarbejde og udvikling, samtidig med at de arbejder mod det fælles mål at kompetenceløfte medarbejderne.

- Vi kommer som en uvildig institution. Vores rolle bliver som formidler af relevant uddannelse til gavn for både virksomhed og den enkelte, siger bestyrelsesformand Viggo Thinggaard.

Projektet varer i to år fra 1. januar 2021.