Sådan afsluttes serie-fodbolden i efteråret: Oprykning i Feldborg-Haderup

Serie-fodbolden går på tidlig juleferie. DBU Jylland har nu besluttet, hvad der skal ske med oprykning og nedrykning. Det giver eksempelvis glæde i Feldborg-Haderup og ærgrelse i Kibæk IF

28. oktober 2020, 08.37

Feldborg-Haderup rykker op i serie 2 uden at spille den sidste kamp. Det er en af konsekvenserne af DBU Jyllands beslutning. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

FODBOLD Som et led i regeringens skærpede corona-restriktioner er forsamlingsforbuddet blevet sænket til 10 personer i de næste fire uger. Det betyder blandt andet, at seniorfodbolden på amatørplan ikke kan fortsætte i disse uger.

Der manglede ellers blot én spillerunde af langt de fleste jyske seriefodboldrækker.

Nu har DBU Jylland meldt ud, hvordan rækkerne afgøres.

»Løsningen indebærer, at hvis man pr. 26. oktober har en teoretisk mulighed for at rykke op eller en teoretisk mulighed for at undgå nedrykning, vil dette blive imødekommet. Samtidig annulleres de planlagte playoff-kampe«, skriver DBU Jylland på sin hjemmeside.

Det vil sige, at de hold, der ligger på førstepladsen i serierækkerne rykker op, og de hold, der teoretisk kunne nå at overtage førstepladsen, rykker også op. Hold der ligger til oprykningsplayoff-kampe, men ikke kan nå direkte oprykningspladser, rykker ikke op.

»I serie 1 herrer er der tre ud af seks oprykninger, der ikke er på plads. I serie 2 herrer er der 5 ud af 12, og i serie 3 herrer er der 13 ud af 24, der ikke er afgjort. Nedrykning vil kun være gældende for de hold, der pr. 26. oktober matematisk ikke kan nå at redde sig,« skriver DBU Jylland.

Beslutningen er selvsagt en fordel for nogle hold og en ulempe for andre. Kibæk IF er eksempelvis nummer to i serie 3 pulje 32 og skulle have haft playoff-kampe om oprykning, men Kibæk er fire point fra førstepladsen og får derfor en sæson mere i serie 3.

Feldborg-Haderup kan derimod juble over en oprykning til serie 2. Holdet er på førstepladsen i pulje 31, men kunne teoretisk overhales af Holstebro. Nu rykker begge hold op.