Hvide huer og lyst bagerbrød

4. juli 2021, 09.19

Debatredaktør Jacob Hove. Foto: Henrik Ole Jensen

FEJRING I denne uge fik en sjællandsk murermester en masse omtale i medierne, fordi han på Facebook gav udtryk for sin harme over, at medierne altid husker at hylde de nyudklækkede studenter, men glemmer at gøre det samme med erhvervseleverne.

- Efter at have læst artikler, der hylder klasser med det højeste karaktergennemsnit og historier om elever, der mente, at det havde været hårdt, så må jeg bare erkende, at jeg sidder tilbage med denne følelse: Hvornår begynder medierne at hylde erhvervsuddannelserne? skriver Dennis Bøggild blandt andet i sit opslag.

I Herning Folkeblad har vi de seneste uger naturligvis også skrevet om glade unge mennesker med hvide huer, der efter et underligt coronaår hver for sig endelig kunne feste sammen, men vi har bestemt også skrevet om dygtige elever fra erhvervsuddannelserne. Der var artiklen om bageren Nicolai Brøndum, hvis svendeprøve blev belønnet med en bronzemedalje. Vi skrev om Christina Aarup Dahse, der som gourmetslagter i Kvickly i Herning kunne hænge en guldmedalje om halsen efter sin svendeprøve. Og der var Mikkel Skov Lindquist Jensen, som modtog Tekniq Arbejdsgivernes vvs-installatørpris, da han og studiekammeraterne på vvs-installatøruddannelsen dimitterede fra Erhvervsakademi MidtVest i Herning. Tre dygtige erhvervsuddannede unge mennesker, hvis historie avisen med glæde fortæller.

For vi skriver hjertens gerne om erhvervsuddannelsernes elever, og bringer hen over året løbende på navne-siderne omtaler og foto af færdiguddannede elektrikere, maskinsnedkere, landmænd og alle mulige andre, lige som vi ret intensivt dækker DM i Skills - også kendt som danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser.

Alt dette blot for at sige, at det kan godt være, at den kære murer fra Sjælland føler, at studenterne fylder meget, men her på Folkebladet er de absolut ikke mere værd end andre.