Rikke Mæng blev nummer fire i sin første EM-finale

Riffelskytten Rikke Mæng fra Sunds skød sig fredag i sin første EM-finale og opnåede en forrygende fjerdeplads. Landsholdskollega blev europamester

Udgivet:23. februar 2018, 19.26

Læsetid:1 minut

Rikke Mæng Ibsen fra Sunds er Europas fjerdebedste riffelskytte på 10 meter. Det beviste den 27-årige skytte fredag eftermiddag ved EM i Györ, Ungarn. Foto: PR-foto

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

6 år siden

Skydning Karrierens hidtidige højdepunkt indtraf fredag eftermiddag for Rikke Mæng Ibsen.

På skydeanlægget i ungarske Györ skød den 27-årige riffelskytte fra Sunds sig i sin første EM-finale med en stærk præstation i den indledende skydning, og det blev fulgt op på smukkeste vis i finalen.

Rikke Mæng blev nummer fire i EM-finalen på 10 meter luftriffel.

- Det var jo for sindssygt. Først en god indledende skydning, og så kigger man bagud og ser de andre med hænderne oppe, og så kigger man op på resultattavlen, og så ligger man nummer seks. Bagefter så den vildeste oplevelse i finalen, og en fjerdeplads i min første luftfinale, hvor pulsen er helt oppe på maksimum. Oveni det har Danmark en ny europamester, det er for vildt, fortæller Rikke Mæng i en pressemeddelelse fra Dansk Skytte Union.

Den indledende score endte på flotte 625,1 point. I finalen skød hun 204,1 point.

Men den præstation blev overgået af landsholdskollega Stine Nielsen. OL-skytten endte som ny europamester på 10 meter luftriffel.

Søndag er de to skarpe skytter i aktion sammen med Lena Petermann i holdskydningen for Danmark.