Nigeriansk kraftkarl skriver fem år med FCM: Det er min plan at bevise mig

Midterforsvareren Raphael Onyedika har skrevet en femårig kontrakt med FC Midtjylland

1. juli 2020, 10.01

Raphael Onyedika fik spilletid i fem af vinterens træningskampe for FC Midtjyllands Superligahold - her mod Fredericia. Nu har den 19-årige nigerianer skrevet under på en femårig kontrakt. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Driblestærke Aral Simsir og den løbestærke U19-anfører Oliver Sørensen har allerede skrevet under på femårige kontrakter med FC Midtjylland denne sommer, og nu følger næste lovende talent trop.

Midterforsvareren Raphael Onyedika har skrevet en femårig fuldtidskontrakt med Superligaens førerhold og bliver rykket op i seniortruppen til den kommende sæson.

Der kender den 19-årige nigerianer i forvejen lidt til niveauet. Han var nemlig med på vinterens træningslejr i Dubai og var på banen i træningskampene mod Esbjerg, Silkeborg, Hammarby, Fredericia og kinesiske Shandong Luneng.

- At klubben tror på mig og mit potentiale gør, at jeg fokuserer endnu mere på at udvikle mig både på og uden for banen, siger Raphael Onyedika i en pressemeddelelse fra FC Midtjylland.

Han kom til Danmark fra FCM’s nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei, i foråret 2019 kort efter sin 18 års fødselsdag. EU-regler gør, at spillerne ikke må hentes hertil, før de fylder 18.

Hans første opgave for FCM var den traditionsrige tyske Spax Cup i juni sidste år. Siden da har han etableret sig som en solid profil i midterforsvaret ved siden af Tobias Anker på FCM’s U19-hold.

Raphael Onyedika er kendetegnet ved enorm fysisk styrke, god springkraft og fin fart.

- Raphael har vi omskolet til et mere defensivt udgangspunkt, hvor han får det optimale ud af sit enorme potentiale fysisk, og vi glæder os til at følge en ihærdig spiller med et stærkt mindset. Vi har med en ydmyg og hårdtarbejdende ung mand at gøre, så vi ser meget frem til at fortsætte det gode samarbejde, siger sportschef Svend Graversen i pressemeddelelsen.

På banen er han hurtigt faldet til, men han giver selv udtryk for, at der naturligt nok har været en del at vænne sig til.

- Jeg er meget stolt, og jeg er også meget glad. Det var ikke let at komme til Danmark, hvor kulturen og ikke mindst vejret er anderledes end det, jeg er vant til, men heldigvis lønner hårdt arbejde sig, siger Raphael Onyedika.

Kontrakten har været et stort mål for ham, men når ét mål er nået, vendes blikket mod nye ambitioner.

- Jeg fortsætter med at arbejde hårdt og ydmygt, og jeg er bevidst om, at der nu venter mig en udfordring på et helt andet niveau, men jeg glæder mig til det, siger nigerianeren i klubbens skrivelse.

- Selvfølgelig venter der en tilpasning, men det er min plan at bevise mig som menneske og spiller, så jeg på den måde lever op til den tillid, FC Midtjylland viser mig, lyder det fra Raphael Onyedika.