Støtte til skadestuebamser

6. april 2021, 11.56

På billedet ses Bente Lindholm Andersen til venstre, vicepræsident Erik Thuesen i midten og Helle Skovgaard til højre. Foto: Privatfoto

AULUM Den lokale afdeling af »Skadestuebamsen« har fra Lions Club i Aulum modtaget 3000 kroner i støtte til køb af bomuldsgarn, samt visitkort så strikkedamerne ikke mangler garn og fyld til de mange bamser, som strikkedamerne strikker til børn, der kommer på skadestuen i Herning og Holstebro.

De børn, der oplever at komme på sygehus kan godt være lidt utrygge ved situationen, hvorfor de får en lille bamse. Det kan være med til at fjerne fokus fra det der gør barnet utrygt. Fra sygehusenes side er det et krav, at der strikkes i bomuld så bamserne kan vaskes ved mindst 60 grader. En opgave, der i første omgang udføres af Helle Skovgaard, der var med ved overrækkelsen.

Flere grupper

Det er opfattelsen, at behovet for at få en bamse vil fortsætte fremover oplyser »bamsemor« Bente Lindholm Andersen, der koordinerer arbejdet mellem de mange strikkedamer og skadestuerne i Herning og Holstebro. Der findes også grupper af »Skadestuebamsen« i andre dele af landet, hvor der er andre, der koordinerer arbejdet.

Der er ikke direkte tale om en organisation, men der ertale om en række frivillige damer, der lokalt støtter op om at strikke små bamser til sygdomsramte børn, der kommer på sygehus.

Ved donationsoverrækkelsen udtrykte Bente Lindholm Andersen sin taknemmelighed over den lokale støtte fra Lions Club i Aulum.

Indlæser debat...