Ny handelspolitik: - Nu skal sløjfen bindes

Ringkøbing-Skjern Kommunes handelspolitik er fem år gammel, så nu skal den gentænkes

Udgivet:25. januar 2023, 22.53

Læsetid:2 minutter

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard og viceborgmester samt formand for Erhvervs - Klima og Arbejdskraftudvalget, Søren Elbæk, byder til kickoff møde om udvikling af en ny handelspolitik i kommunen. Den nuværende politik er fem år gammel og skal nu gentænkes. Foto: Henrik Ole Jensen

RINGKØBING-SKJERN Kommune var med helt i front, da kommunen tilbage i 2019 fremlagde en handelspolitik. Kommunen var en af de første i landet, der lavede en decideret handelspolitik. Siden er den blevet udviklet hvert andet år med ideer og visioner.

Den seneste tid er der arbejdet med en hel ny handelspolitik. Derfor byder borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), og viceborgmester Søren Elbæk (S), der er formand for kommunens Erhvervs- Klima- og Arbejdskraftudvalg, til kickoff-møde om udviklingen af ny handelspolitik i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Viden og ideer

- Det er jo fem år siden, vi lancerede kommunens første handelspolitik, så nu skal der laves en ny , siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg, erhvervskonsulent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi bygger selvfølgelig oven på den politik, vi lavede i 2019 - og som løbende er blevet udviklet. Der er kommet en masse nye ideer fra nedsatte fokusgrupper. Vi kan vel næsten sige, at nu skal sløjfen bindes på al den viden og de mange ideer, vi har fået.

Klar til marts - i år

Kickoff-mødet finder sted sidst i februar på Hotel Skjern, og selv om indbydelserne først lige er sendt ud, er der allerede 60 tilmeldte.

- Jeg er meget imponeret over det flotte antal tilmeldinger, selv om der er flere uger til, siger Lise Mejlhede Kjeldbjerg og fortæller:

- Vi har indbudt medlemmerne af Ringkøbing Fjord Handelsråd, kommunens fem bychefer, de godt og vel 400 medlemmer af kommunens handelsforeninger, repræsentanter fra Ringkøbing Skjern Erhvervsråd, formanden for landdistriktsrådet samt deltagerne i de fokusgrupper, vi har haft nedsat. Derudover er politikere, samarbejdspartnere i Lemvig og Varde kommuner samt repræsentanter fra Danske Handelsbyer og Dansk Erhverv indbudt til kickoff-mødet.

Aftenen byder ud over input til kommunes nye handelspolitik også på et par indlæg.

Ringkøbing-Skjern Kommunes nye handelspolitik forventes klar i slutningen af marts, oplyser Lise Mejlhede Kjeldbjerg.

Indlæser debat