Virus forstyrrer tidligere FCM-bombers uddannelse

Morten Skoubo, der tirsdag fylder 40 år, er i gang med en coachinguddannelse. Den kan måske bringe ham tilbage i fodboldverdenen efter foreløbig fem års pause

30. juni 2020, 08.19

En ung Morten Skoubo fejrer en FC Midtjylland-scoring på Aalborg Stadion. Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

FODBOLD Efter i en årrække at have været dygtig til at finde netmaskerne inde på banen er den tidligere målsluger Morten Skoubo i gang med at dygtiggøre sig uden for banen.

Skoubo, der tirsdag 30. juni fylder 40 år, er i gang med uddannelsen Master of Business Coaching (MBC) på Copenhagen Coaching Center.

Uddannelsen varer fire semestre, og han begyndte på det første semester sidste sommer. Coronavirus været med til at forstyrre forløbet, så han kun har kunnet gennemføre et enkelt semester på et år.

- Jeg tager uddannelsen for at lære om mennesker, hvordan folk tænker, og hvorfor de træffer bestemte beslutninger.

- Coronakrisen har slået benene lidt væk under det, og det er lidt på standby i øjeblikket. Planen er, at jeg fortsætter på andet semester efter sommerferien, siger Morten Skoubo.

Det er fem år siden, at vestjyden indstillede sin aktive karriere, der sluttede af med et eventyr i indisk fodbold.

Han er opvokset i Struer og fik sit gennembrud i FC Midtjylland, som i 2002 solgte ham til Borussia Mönchengladbach. Via West Bromwich blev han i 2004 hentet til Brøndby, og under Michael Laudrups ledelse spillede han karrierens vel nok bedste fodbold gennem halvandet år.

Succesen bragte ham til Real Sociedad, før han via Utrecht og Roda igen var tilbage i dansk fodbold i 2011, denne gang for OB.

Det er usikkert, om han vil bruge sin nye uddannelse som en returbillet til fodboldbranchen.

- Det kan godt være, at det munder ud i et job med tilknytning til fodboldverdenen, men det er for tidligt at sige endnu. Jeg har bevæget mig inden for fodbold i mange år, og man kunne godt flette tingene sammen, men det er langtfra 100 procent sikkert, at det bliver sådan, siger Morten Skoubo.

I sine første fem år som fodboldpensionist har han kun sjældent savnet fodbolden, men det hænder, at der opstår en længsel, når han bliver betaget af en spændende kamp i tv.

- Suset er i hvert fald en af de ting, jeg savner lidt ved fodbolden en gang imellem, men jeg nyder også at have et ret almindeligt liv, hvor jeg ikke skal sætte alle mine weekender hele året af til at spille fodbold, siger Skoubo.

Han spillede seks landskampe og scorede et mål for Danmark.

/ritzau/

Morten Skoubo har her forsøgt at score mod Ajax i en Champions League-kvalifikationskamp for Brøndby i 2005. Foto: Michael Kooren/Reuters
Morten Skoubo fejrer en af sine scoringer for OB. Opholdet i den fynske klub var dog en begrænset succes. Angriberen scorede 11 gange i 70 superligakampe for OB. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix