Nu er det hele sat til salg

2. august 2019, 22.23

Per Wittrup havde travlt med at betjene kunderne i det fine fredags-sommervejr. I dag lørdag fortsætter han - også med marked i Vildbjerg. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Efter et langt liv på landevejen - kun afbrudt af uddannelsen som pølsemager og aftjening af værnepligten ved gardehusarerne - vil Per Wittrup fra Abildå gerne parkere sin salgsvogn. Så selv om det er is, popkorn, pølser og belgiske vafler, han langer ned fra vognen i Bredgade i disse dage, kan man få hele herligheden.

- Jeg satte den til salg for en måneds tid siden, og i næste uge kommer en fra Odense og kigger på den. Prisen er 80.000 kroner for vognen alene og 135.000 med alle maskinerne, der er i, siger 70-årige Per Wittrup.

- En køber kan lave penge på den med det samme, for de markeder, hvor jeg står, følger også med, siger Per Wittrup, som købte vognen for syv år siden.

Dengang solgte han is ved Fuglsang Sø, og han udvidede med bagagerumsmarkeder i Ebeltoft, Aalborg og Holstebro. Samtidig begyndte han at arrangere det årlige cup-kræmmermarked, som bliver holdt midt i Vildbjerg lørdag.

- Jeg vil gerne have mere tid for mig selv. Der er en del arbejde ved sådan en vogn, siger Per Wittrup.

- Men det er også et frit liv. Jeg kan godt lide at tale med folk, og de er glade, når de kan få sig en is - og børnene bliver så tilfredse, siger Per Wittrup, som får besøg af 30-40 kræmmere lørdag.

- De kontakter selv mig for at få en plads. De har opdaget, at de kan tjene en god skilling her, siger Per Wittrup. -hen