Ekspert i forhandlinger: Sådan får du din vilje

Gerrit Hensen har i 10 år været forhandler i gidsel- og drabssager. Under et foredrag i Herning gav han lokale erhvervsfolk tips til at opnå resultater

4. april 2018, 15.52

Gerrit Hensen beskrev en situation, hvor han som forhandler kom ud til en mand, der holdt en kniv mod halsen på sin kone og var klar til at slå hende ihjel. Flere politifolk sigtede på ham med maskinpistoler, men det var ikke det, der fik konflikten standset: - Det eneste, jeg gjorde, da jeg kom op for at snakke med manden, det var, at jeg lyttede til ham. Det virker ufattelig effektivt i alle forhandlinger, konstaterede han. Foto: PR-foto

Foredrag Alle forhandler. Nogle gør de i kraft af deres job, og næsten alle gør det hjemme i familien. Med de rette redskaber kan du blive bedre til at opnå resultater.

Sådan lød udgangspunktet for Tidlig Tirsdag-foredraget i Mediehuset Herning Folkeblad med Gerrit Hensen, der må siges at være lidt af en ekspert ud i forhandlingens kunst.

Han har i 10 år arbejdet i forhandlingsstyrken hos politiet, hvor han har forsøgt at få det bedste ud af kritiske sager som kidnapning, selvmordstrusler og drabsforsøg. Bag sig har han en mastergrad i konflikthåndtering, og han er uddannet som forhandler hos Scotland Yard. Aktuelt driver han sin egen virksomhed, Risk Advantage, som tager sig af konfliktvejledning.

Forberedelsen er vigtig...