Ældrerådet vil have fokus på seniorbofællesskaber

13. juli 2021, 12.37

Alle mennesker har brug for fællesskabet. Og derfor vil Ældrerådet i Ikast-Brande have fokus på muligheden for Senorbofællesskaber. Det sker på et møde 25. august. Foto: Privat Foto

IKAST-BRANDE Ældrerådet i Ikast-Brande vil have fokus på seniorbofællesskaber og har derfor arrangeret et offentligt møde 25. august, hvor flere byrådsmedlemmer allerede har fået en invitation og en opfordring til at reservere datoen.

Det skriver Ældrerådet i en pressemeddelse forud for mødet, der kommer til at foregå i Bakkehuset i Ikast

For at belyse sagen har Ældrerådet inviteret direktør i OK-Fonden Lennon Andersen til at komme med et oplæg.

OK-Fonden har stor erfaring med forskellige boligformer for ældre og har på nuværende tidspunkt stor viden om seniorbofællesskaber både, hvad der skal til for at lykkes, men også hvad det betyder efterfølgende for beboerne i byggerierne.

Baggrunden for Ældrerådets initiativ kan findes i en række årsager om, at alle mennesker har et behov for at være en del af et fællesskab. Alle har brug for at blive set og udfordret, hvilket kan være svært hvis man bor alene og har mistet sin ægtefælle.

Det er også vigtigt at føle, at der er brug for en for derved at minimere ensomheden og komme tættere på et fællesskab, hvor man som udgangspunkt vil hinanden.

Beboere i seniorbofællesskaber er som oftest mere aktive og selvhjulpne end jævnaldrende, som har en tilsvarende social baggrund, men som bor i en almindelig bolig

Undersøgelser viser, at beboere i seniorbofællesskaber klarer sig bedre langt op i årene uden hjælp fra det offentlige.

Ældrerådet anbefaler, at man som forberedelse til mødet kan få mere information ved at søge viden i Sundheds- og Ældreministeriet udgivelse »Seniorer ønsker at bo midt i fællesskabet« fra 2019 og Sundhedsstyrelsens idekatalog »Brugbar by for seniorer«.

Ældrerådet er klar over, der er en fælles udfordring i fremtiden, som er, at få ressourcerne til at række lidt længere i forhold til ældregruppen. Derfor er tanken, at seniorbofællesskaber kan være en måde at udnytte ressourcerne på en anden måde.

Indlæser debat...