Stafet for Livet udvider med »Åbent Hold«

Ved 24-timersstafetten i Herning 24.-25. august kan man være med til at samle penge ind til kræftforskningen uden at tilhøre et hold på forhånd

5. august 2019, 17.57

TILMELDING Når årets Stafet for Livet i regi af Kræftens Bekæmpelse skydes i gang lørdag 24. august på Hernings atletikstadion, vil der som de forgangne år være fyldt af hold, som i fællesskab har sat sig det mål at gå og løbe gennem 24 timer for at samle penge ind til sygdomsbekæmpelse, forskning, rådgivning og sorggrupper - hold, der måske har udgangspunkt i en fælles arbejdsplads, et naboskab hjemme på vejen eller et fælles kendskab til én, der er ramt af kræft, og som man gerne vil støtte med en fysisk og konkret indsats.

- Men i år gør vi også noget nyt, for vi har fra styregruppens side etableret et åbent hold. Tidligere år har vi lagt mærke til, at der i løbet af de 24 timer kommer en del og ser på. Og nogle af dem ser ud, som om de gerne ville deltage, men de kender måske ikke lige nogen, de kan lave et hold med, fortæller Pernille Gabs Tirsgaard.

Hun er nyvalgt formand for Stafet for Livets styregruppe og er meget optaget af, at arrangementet giver mulighed for fællesskab - også for dem, der måske til hverdag kæmper alene med sygdom eller tab.

Ud over det åbne hold har styregruppen også anskaffet sig nogle synlige jakker, så det er let at få øje på dem, hvis man som deltager eller tilskuer trænger til en snak.

Sidste år deltog 2200 børn og voksne, syge, raskmeldte, pårørende og folk, der bare gerne vil støtte Kræftens Bekæmpelse via Stafet for Livet i Herning.

Pernille Gabs Tirsgaard håber på et lignende deltagertal i år - og gerne et par hundrede mere. Men så har stadion også nået sit maks.

Før sommerferien var alle de 65 såkaldte »skyboxe« - telte på græsset midt på stadion - booket af hold, og 500-600 navne stod på tilmeldingslisten. Erfaringer fra tidligere år viser, at en del deltagere først får sig meldt til, når de er hjemme fra sommerferien. sejer