Anders Holch undskylder og betaler husleje for april

Anders Holch Povlsen har skudt milliarder i Bestseller-koncernen, som nu også har betalt huslejen for april til de danske udlejere

6. april 2020, 09.56

CORONA I slutningen af marts kom Bestseller-koncernen og ejer Anders Holch Povlsen i noget af et uvejr efter det kom frem, at de havde sendt et brev rundt til deres udlejere om, at de ikke kunne betale huslejen for april måned. Huslejen er dog nu faldet, og Anders Holch Povlsen har undskyldt overfor udlejerne. Det skriver erhvervsmediet Finans.dk.

- Jeg vil gerne undskylde for vores håndtering og beklager, hvis vi utilsigtet har trådt ved siden af overfor nogle udlejere. Opråbet til udlejere er baseret på forventninger om en længere periode med svære vilkår for detailhandlen. Det gælder om at redde flest mulige butikker og jobs til fordel for alle - også udlejere, siger Anders Holch Povlsen til Finans

Han understreger dog også, at mange af udlejerne ejes af store selskaber med finansfonde eller pensionskasser bag sig.

Manglede likvider

I slutningen af marts forklarede finansdirektør i Bestseller, Thomas Børglund Jensen, overfor blandt andet Herning Folkeblad, at det handlede om, at man manglede likvider, fordi store dele af de sidste års overskud var investeret.

- Det overskud, der er genereret de sidste år, er primært investeret i Bestsellers andre virksomheder. Vi har ikke en stor kassebeholdning. Og nu hvor vi ingen omsætning har, fordi markedet fuldstændig er forvundet, står vi i en situation, hvor vi skal finde yderligere likvider for at kunne betale vores omkostninger såsom lønninger, huslejer, varelager og leverandører. Det er deri problemerne består. Alle vores kunder står i samme situation, og derfor er deres evne for at betale os på den korte bane utrolig begrænset. Mange af vores partnere er hjælpsomme i denne periode for at få enderne til at mødes, og det er vi meget taknemmelige for, sagde Thomas Børglund Jensen.

Har selv indskudt kapital

Det har affødt en del kritik til rigmanden Anders Holch Povlsen, som mange mente selv skulle indskyde nogle penge i Bestseller. Det har ejeren nu også gjort, fortæller han i et større interview, Berlingske bragte søndag.

Her forklarer han, at han har ført kapital ind, så der nu står et beløb, som svarer til de seneste fem års overskud. Anders Holch Povlsen vil ikke ud med det præcise beløb, men hvis man kigger på de sidste fem års regnskaber kan man se, at Bestseller har tjent 7,8 milliarder kroner efter skat på de sidste fem år. Ved sidste årsregnskab havde selskabet 1,6 millioner kroner i egenkapital.

- Jeg er kommet med alt, jeg har, og så har jeg spurgt nogle banker, om de kan hjælpe i en periode, og det ville de gerne. Det er ikke noget, vi har for vane at gøre. Men det her er en usædvanlig situation, siger han til Berlingske.

Overfor mediet afviser Bestseller-ejeren også, at han har skudt pengene ind, fordi han de seneste uger er blevet kritiseret. Pengene har ifølge Anders Holch Povlsen været på vej i tre uger.