HIH-anfører og Norge er klar til EM-semifinale

Stine Skogrand knuste Kroatien og er klar til semifinalerne ved EM som etter i sin mellemrundepulje før sidste kamp

Udgivet:14. december 2020, 09.03

Læsetid:2 minutter

Stine Skogrand viser vilje og får afsluttet for Norge i kampen mod Kroatien. HIH-anføreren kom dog ikke på måltavlen i den kamp. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

2 år siden

HÅNDBOLD Norge har vundet rub og stub ved EM i Danmark, og de sejrsvanter jenter har gjort det i suveræn stil.

De fem sejre er kommet i hus med sejrsmarginer på 13, 19, 8, 7 og 11 overskydende mål.

Allerede lørdag sikrede Norge sig en plads i semifinalerne som det første og hidtil eneste hold, da nordmændene udraderede Kroatien med 36-25. Kroaterne havde indtil det møde vundet alle sine kampe ved EM.

Stine Skogrand fik 39.07 minutter på banen mod Kroatien. Anføreren fra Herning-Ikast Håndbold havde dog ikke held med sine offensive aktioner. Den 27-årige nordmand missede sine to forsøg fra højre fløj.

HIH-kaptajnen har set over turneringen haft en væsentlig rolle på det norske hold. Hun har spillet 2.42,22 timer på tværs af de fem kampe - kun tre norske markspillere har fået flere minutter på banen indtil videre.

Hun er noteret for 8 mål på 12 forsøg, 5 assists og har tilkæmpet sig fire straffekast.

Norge møder i aften Ungarn i den sidste kamp i mellemrunden, men den er uden betydning for Thorir Hergeirssons mandskab, der allerede har sikret sig førstepladsen i gruppen.

EM slutter i morgen for Ryde

Også HIH’s anden EM-spiller, målvogter Jessica Ryde, har været i kamp i weekenden. Efter fredagens nederlag mod Danmark var hun og Sverige i aftes i kamp mod Montenegro. Det blev ingen mindeværdig kamp for svenskerne, som tabte 25-31.

Jessica Ryde fik blot 16.17 minutter på banen og stod med en redningsprocent på 38. Hendes keeperkollega, Filippa Idéhn, sluttede kampen på 27 procent.

Sverige kan ikke længere gå videre fra mellemrunden. Ryde og kompagni afslutter EM mod Frankrig i morgen.

Herning-Ikast Håndbold kan stadig få en tredje EM-spiller i aktion. Bagspilleren Ingvild Bakkerud er officiel reserve til den stærke norske EM-trup.