Plejefamiliernes Landsforening bekymret over Herning Kommune

28. august 2019, 13.00

PLEJEBØRN Herning Kommunes bestyrelse og socialudvalget er ved at beslutte, at alle anbragte plejebørn, når de bliver 16, samt ny-anbragte børn, som er fyldt 16 år, skal placeres i eget værelse, f.eks. i en klublejlighed, så de kan »lære« at blive voksne. De skal med andre ord flytte hjemmefra.

Fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening er alvorlig bekymret for Herning byråds tilsidesættelse af al pædagogisk og psykologisk viden på området. Det ligner en spareøvelse. Der er jo ikke samme krav til egne biologiske børn, som må tænkes at være mindre udsatte og skrøbelige. Langt de fleste forældre vil mene, at 16 år er alt for tidligt for et barn at flytte hjemmefra.

Fagforeningen Plejefamiliernes Landsforening påpeger, at udspillet fra Herning Kommune desuden er ulovligt og en overtrædelse af Servicelovens § 52. Den paragraf slår fast, at anbringelsen skal tilpasses det enkelte barns behov. Det er meget bekymrende, at man accepterer lovovertrædelser på anbringelsesområdet i Herning Kommune.

Plejefamiliernes Landsforening arbejder for at skabe bedre rammer for plejefamilier og anbragte børn. Der er et kæmpe behov for nye plejefamilier og derfor er det nødvendigt at give området et løft. Det er vigtigt, at plejefamiliernes arbejde ikke bliver ødelagt af politiske beslutninger uden omtanke. Vi håber, at Herning byråd kommer på andre tanker og går gerne i dialog med byrådet.

Er du plejefamilie og tænker du, at du måske kan få behov for juridisk hjælp til din kontrakt med kommunen eller hjælp til dit barns situation, så er du velkommen til at kontakte Plejefamiliernes Landsforening og høre nærmere.