Rift om sportscenter: Superliga-klub flytter træningslejr til Vildbjerg

Coronasituationen gør det usikkert for Superliga-klubberne at lave træningslejre i udlandet, derfor har SønderjyskE booket et ophold på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, som også har fået flere henvendelser

Udgivet:11. januar 2022, 09.45

Læsetid:1 minut

Klaus S, Andersen er glad for, at SønderjyskE har valgt at komme tilbage til Vildbjerg. - Det kan også være, de har set, hvordan vi håndterer alle udfordringerne omkring corona sidste år, siger han. Foto: Jørn Deleuran

Tobias Tange Jepsen
Journalist| toj@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG De fleste af klubberne i Superligaen har for vane at rejse mod varmere himmelstrøg, når spillerne skal gøres klar til anden halvdel af sæsonen. På grund af coronapandemien kan det dog give udfordringer. Det har klubben SønderjyskE indset, hvorfor man i stedet har stillet sigtekornet ind på Danmark og mere specifikt Vildbjerg. Klubbens træningslejr skulle have fundet sted fra 2.-11. februar i tyrkiske Belek, men bliver i stedet rykket til Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

- Vi har hele tiden vidst, at der var en risiko for, at træningslejren i Tyrkiet ikke kunne blive til noget, og nu har vi truffet beslutningen om at blive hjemme. Der vil altid være mange spørgsmål og ubekendte omkring covid19 - både her og i udlandet - men vi føler, at vi bedre kan navigere i det og tage vores forbehold, når vi bliver herhjemme, siger sportsdirektør Esben Hansen til klubbens hjemmeside.

Interesse fra flere

Det er naturligvis noget, som glæder centerleder Klaus S. Andersen i Vildbjerg.

- Det er rigtig fint. Ikke mindst fordi de kommer igen, efter at have været her sidste år også, siger han.

Kontakten kom officielt i den seneste uge, og det er ikke kun klubben fra Haderslev, der er begyndt at overveje planerne for opstarten.

- Vi kan godt mærke, at mange klubber er ved at være i tvivl, og så er vi jo rigtig glade for, at de tænker på os og henvender sig til os, siger centerlederen, der dog også godt kan se et enkelt mindre problem ved interessen.

- Deres opstart minder jo rigtig meget om hinanden, så vi kan godt risikere at blive fuldt booket. Vi kan næsten altid finde en mulighed, men det kan være svært, hvis de alle sammen booker på samme tid, siger Klaus S. Andersen.