Herning-Ikast Håndbold henter kending ind som barselsvikar

Camilla Fangel afløser den gravide Sarah Iversen

6. juli 2020, 14.44

Camilla Fangel (nummer 29) vender tilbage til Herning-Ikast Håndbold, hvor hendes karriere for alvor tog fart. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Gammel kærlighed ruster aldrig. Det blev bekræftet, da Herning-Ikast Håndbold henvendte sig til 28-årige Camilla Fangel og forhørte, om hun kunne være stand-in i den kommende sæson, hvor landsholdsstregspilleren Sarah Iversen er blevet gravid med termin midt i januar.

Svaret fra den tidligere Hammerum-pige, der nu bor i Herning, var et rungende ja.

Hun har spillet i IFS, Ikast Håndbold og FC Midtjylland fra hun var 12 til 19 år og var blandt andet med til at blive dansk U18-mester. De allerførste håndboldsko trådte hun i Hauge.

Herefter har hun spillet i Roskilde, Nykøbing, SK Århus, og Silkeborg-Voel.

Her besluttede Camilla Fangel sig egentlig for at slutte som aktiv inden sidste sæson og satse på sin civile karriere i Jyske Bank, men håndboldafsavnet blev hurtigt for stort, hvorfor hun i fjor genoptog karrieren i Ringkøbing.

Her var det planen, at hun skulle fortsætte i den kommende sæson, indtil hun fik kontakten fra HIH.

- Det er fantastisk, at vi i nøden kunne finde hjælpen i eget pastorat og så oven i købet en spiller, som er udviklet i vores eget system, siger salgs- og sportsdirektør i HIH, Daniel Grønhøj, i en pressemeddelelse.

- Jeg har fulgt hende tæt i syv-otte år, og alle i miljøet ved, at det er en dygtig forsvarspiller, som modstanderne slår sig på og ikke kan lide kontakt med, siger Daniel Grønhøj.

Fleksibel aftale

Camilla Fangel selv glæder sig til den nye udfordring.

- Først og fremmest er jeg rigtig glad på Mark og Sarah’s (Iversen, red.) vegne. Jeg er også glad for, at jeg kan hjælpe holdet og klubben i en lidt vanskelig situation, siger Camilla Fangel i en kommentar til det overrumplende klubskifte.

- Vi har været i stand til at lave en fleksibel aftale, som gør det muligt for mig at kombinere mit fuldtidsarbejde i Jyske Bank med håndbold på topplan. Det føles næsten helt symbolsk, at jeg ender dér, hvor det hele for alvor startede, påpeger hun.

- Jeg har utroligt mange gode minder fra min tid som ungdomsspiller i klubben og håber på endnu flere i den kommende sæson, siger Camilla Fangel.

- Jeg glæder mig meget til at komme til en topprofessionel klub med så mange dygtige spillere og være en del af rigtigt mange sjove kampe både i ligaen og i europæisk sammenhæng, konstaterer Camilla Fangel.