Det var præcis derfor!

Udgivet:30. november 2022, 12.13

Læsetid:1 minut

Michael Thomsen. Foto: PR-foto

Af Michael THomsen byrådsmedlem i Herning Kommune for SF

2 måneder siden

BUDGET »Vi kan ikke være det bekendt længere. Det er voldsomt. Vi er simpelthen så langt væk fra, hvor vi bør være. Jeg synes ikke, det er rimeligt for borgerne.«

Dette er udtalelser fra formændene i Handicaprådet, Ældrerådet og Social- og sundhedsudvalget oven på Folkebladets dækning af de besparelser på 34 millioner kroner, som skal udmøntes efter forliget om budget 2023 i Herning Kommune.

SF er helt enige i bekymringerne i udtalelserne. Det er præcis også derfor, SF til sidst måtte forlade budgetforhandlingerne og valgte at stå uden for forliget for et par måneder siden.

Social- og sundhed skal spare fordi det ifølge SF har været underfinansieret i mange år, og ifølge budgetaftalen skal der spares endnu mere. SF sagde det i valgkampen, og SF sagde det før budgetforhandlingerne. SF fortalte også efter budgetforliget, at udvalgene social og sundhed og børn og familie er underfinansierede og har i forvejen underskud. Derfor skal de holdes udenfor besparelser i budget 2023. Det kunne SF desværre ikke komme igennem med og kom med et alternativt forslag til budget 2023, der netop friholdt de områder.

Nu står vi så med nogle af konsekvenserne. Mindre rengøring til ældre, nedlæggelse af sociale café-tilbud for psykisk sårbare og ældre, nedlæggelse af plejeboliger, nedlæggelse af leve-bo-køkkener på plejecentre og rekrutteringsindsatser, der bliver sparet væk.

Alt i alt er der tale om massive besparelser, der virkelig gør ondt og giver et lavere serviceniveau, som ikke er værdigt for borgerne i Herning Kommune.

Det lave serviceniveau er også helt tydeligt, når vi sammenligner med andre kommuner. Her er Herning Kommune helt i bunden blandt Danmarks kommuner. Præcis derfor kunne SF ikke være en del af budgetaftalen for 2023!

Indlæser debat