Nationalpark til debat

Dagmar Bio lægger lokaler til informations- og dialogmøde om den nye Nationalpark Skjern Å

30. august 2019, 15.26

Tidsplan og strategi for arbejdet med at realisere en nationalpark ved Skjern Å er på dagsordenen ved to møder i september. Foto: Privatfoto

Sdr. Felding-Skjern Der er løbet meget vand i Skjern Å, siden Nationalpark Skjern Å-Udvalget inviterede til borgermøde i Skjern i begyndelsen af marts. Siden da har udvalget i tæt samarbejde med Nationalpark Skjern Å-Sekretariatet og de rådgivende konsulentvirksomheder Orbicon og Landudviklerne planlagt og struktureret dialogen med lodsejerne.

Nu er udvalget klar til at informere om den videre proces og inviterer derfor alle interesserede til informations- og dialogmøder i september i henholdsvis Sdr. Felding og Skjern.

- Jeg glæder mig til at høre reaktionerne fra de lokale lodsejere, så vi kan blive klogere på deres syn på en nationalpark, siger borgmester Hans Østergaard (V), borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune og formand for Nationalpark Skjern Å-Udvalget.

- Jeg tror, at vi alle i Nationalpark Skjern Å-Udvalget glæder os til igen at få en mulighed for at gå i dialog med de lodsejere, der er opsatte på at høre de gode argumenter for projektet, eller som allerede kan se muligheder i en nationalpark omkring Skjern Å, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Ingen tvang

Hans Østergaard pointerer, at frivilligheden stadig er det helt grundlæggende princip for nationalparken:

- Vi har fra starten sagt, at det er frivilligt, om man vil være en del af nationalparken eller ej. Og selvfølgelig vil der være nogle få, som slet ikke ønsker at være med, men det er min fornemmelse, at rigtig mange lodsejere godt kan se perspektiver - og fordele - i nationalparkplanerne, siger han.

Fordele og perspektiver vil også blive debatteret på informations- og dialogmøderne i september. Formålet med lodsejerdialogen er at få en viden om lodsejernes holdning til nationalpark-projektet og dets delelementer, at afdække lodsejernes eventuelle spørgsmål og bekymringer samt at undersøge, hvilke barrierer lodsejerne ser for at indgå i nationalparken - og hvilke muligheder lodsejerne ser.

Møderne finder sted tirsdag 3. september i Dagmar Bio i Felding og onsdag 11. september på Innovest i Skjern. Dagsordenen er den samme for begge møder, så det er altså ikke nødvendigt at dukke op to gange.

På dagsordenen til de to aftenmøder er blandt andet status for lodsejerdialogen, herunder tidsplan og strategi i arbejdet hen imod at realisere Danmarks sjette nationalpark ved Skjern Å.