Store musikoplevelser leveret af ungdommen

Unge Sangere afvikler den 24. udgave af talent-konkurrencen

15. marts 2018, 15.26

Stor finalekoncert i Fonnesbæk Kirke. Her fra 2017. ? Foto: Steen Hebsgaard

Ikast Bakkehuset, musikskolen og Fonnesbæk Kirke danner i de første påskedage rammen om endnu en udgave af talentkonkurrencen Unge Sangere. Ud over at en række unge sangtalenter inden for musical og opera samt dommere og professionelle aktører indtager byen, giver det koncertgængerne en mulighed for en række musikalske oplevelser.

De unge sangere, der deltager i konkurrencen, ankommer lørdag 24. marts, hvor de indkvarteres på Hotel Medi. Og allerede om aftenen er der koncert i Bakkehuset.

Det er en klassisk koncert, som åbner Unge Sangere, og to af dommerne medvirker. Operasangerne Elsebeth Dreisig og Jens Krogsgaard har gennem flere år siddet som dommere og skal vurdere de unge talenters sangevner. Men her er det dem selv, der er på scenen, suppleret med en anden operasanger, Ulla Kudsk Jensen, der under stævnet også medvirker som coach og masterclass-underviser.

Ved flygelet sidder - ikke overraskende - Unge Sangeres master in chief på tangenter gennem alle år, pianist Ulrich Stærk.

Dagen efter går de unge i gang med at synge for dommerne, og som et passende afbræk på dagens indsats slutter dagen af med en offentlig musicalkoncert om aftenen.

Her er det dommerkomiteens musicalekspert, Søren Launbjerg, der går på scenen sammen med Lise Nees, der har haft en række hovedroller i musicals. Ved flygelet sidder pianist Jakob Lindbirk.

Semifinale

Mandag 26. marts har man udtaget en række sangere, der skal synge ved en semifinalekoncert i Bakkehuset sidst på eftermiddagen. Her vil publikum få lejlighed til ikke bare at lytte til en række unge sangtalenter men også stemme på, hvem de mener skal have publikumsprisen. Denne pris uddeles efter endnu en dag med undervisning og masterclasses ved den store finale- og gallakoncert i Fonnesbæk Kirke tirsdag 27. marts.

Her vil publikum ud over høre alle deltagere synge i Unge Sangere-koret også opleve de seks-syv finalister, der skal dyste om de forskellige priser.

Koncerten plejer at være af meget høj karat og trækker publikum til fra nær og fjern.

Pianist Jakob Lindbirk er ved flygelet under musicalkoncerten. Foto: PR
Operasangeren Ulla Kudsk Jensen er også med i Unge Sangere. Foto: PR
Musicalsangerne Lise Nees og Søren Launbjerg på scenen igen i 2018. Foto: Steen Hebsgaard
Operasangerne Jens Krogsgaard og Elsebeth Dreisig, der begge er dommere i konkurrencen, står i år for åbningskoncerten. Foto: Steen Hebsgaard