Debatindlæg: Pruh sagde hestene - puha sagde byrådet

14. januar 2020, 07.39

I sidste uge var flere medlemmer af Herning Byråd på besøg hos Kærbo Rideklub for at høre om den aktuelle problemstilling. Foto: Tom Laursen

RIDESKOLE Kærbo Rideklub er et fantastisk dejligt sted drevet af ildsjæle og folk, der brænder for ridesporten. Medlemmerne er rigtig glade for stedet, som ligger perfekt ved Holing sportscenter, og vi kan vel hurtigt blive enige om, at ridning også er en sportsgren. Så hvorfor jage sådan en attraktivt sportsklub væk derfra, nej den skal da integreres meget mere. Den vil da flot kunne harmonere med alle de andre bygninger med lidt småjusteringer.

LÆS OGSÅ: Byrødder besøgte trængt rideklub
Byrødder besøgte trængt rideklub
+Abonnement

Det vil da lige nøjagtig se så flot ud med en hestefold med græssende heste i nærheden af en eventuel indgang til et sportscenter.

Nu må byrådet da lige »klappe hesten« og gribe den fantastiske mulighed, der ligger lige der for fødderne. Det er en ærlig sag, kære »byrødder«, at sige, at der tog vi alligevel fejl i stedet for stædigt at lave en kæmpe brøler.

Men jeg ved godt, at der er nogle, der er bange for at få den fine hat blæst af, hvis en af hestene slår en lille vind, men saml nu den hat op med et smil og se lidt lyst på det hele. Når nu Holings enge bliver fuldt bebygget med boliger, og der kommer en egoist, undskyld talentskole, så vil der rigtig blive godt med liv på de gamle engarealer, og så ville det da være rigtig flot, at man via stisystemet kan gå forbi de flotte heste i foldene.

Hammerum Rideklub ligger også bynært lige op til plejehjemmet, hvor de gamle nyder godt af udsynet til hestefoldene. Det er lidt træls, at folk får den fornemmelse, at man bare bliver tromlet over uden rigtig at blive hørt, når byråddet kommer med den store damptromle ført af tromlefører Krarup. Det vil altid være bedre at arbejde med, i stedet for i mod, for så bliver man set op til i stedet for ned på.