40-årsjubilæum hos MES

3. august 2021, 14.22

Finn Nissen, Brande, kan i dag, 3. august, fejre 40-årsjubilæum hos MES. Foto: PR-foto

JUBILÆUM I dag, tirsdag 3. august, kan montør Finn Nissen fejre 40-årsjubilæum hos MES.

Finn Nissen er opvokset i Brande og blev udlært elektriker hos elinstallatør Simonsen. Som ung montør blev Finn sat til at køre sammen med Per Risvig, hvor den daglige oplæring stod på montering af kabelskabe, transformerstationer og kabelarbejde på 0,4 kV og 10 kV spændingsniveau. Siden hen er der kommet endnu et spændingsniveau til, så i dag er 60 kV kabelarbejde også en del af dagligdagen.

Finn Nissen har i alle 40 år på MES været en trofast del af montørgruppen og har også gennem mange år været valgt som tillidsmand blandt montørerne på MES, en post han fortsat bestrider.

Udover tillidsmandshvervet har Finn Nissen også været en del af MES’ repræsentantskab gennem mange år og for to år siden, blev han valgt ind som medlem af bestyrelsen, hvori han sidder i dag.

Finn Nissen bærer herved mange kasketter, som han formår at holde godt adskilt.

Som montør er man ambassadør i forreste række for MES, da man møder mange kunder og leverandører i dagligdagen - og også udenfor den normale arbejdstid, da Finn Nissen er del af vagtberedskabet i MES’ område. Det mestrer Finn Nissen også med sit rolige, kompetente og venlige væsen.

Hans kollegaer nyder også stor gavn af hans faglighed og væsen. Nu er det Finn Nissen, som har MES’ kommende forsyningsoperatører med rundt på de forskellige opgaver i MES’ område, hvor han med glæde deler ud af sin store og brede erfaring og kendskab til hele elnettet.

Fra master til kabler

Der er mange komponenter i elnettet, såsom luftledninger/transformerstationer, som Finn Nissen var med til at anlægge i hans første år hos MES - de selvsamme komponenter har han og hans kollegaer nu fjernet igen og ændret elforsyningsnettet til nedgravede kabler og nye transformerstationer. Selvom der ikke sker den store udvikling indenfor el hos den almindelige forbruger, så er det sket en del i elforsyningsbranchen, alt sammen for at højne forsyningssikkerheden for alle.

Finn Nissen har således været med i hele perioden fra, hvor elnettet udelukkende hang på master i luften, til nu hvor det stort set kun ligger som kabler i jorden.

Indlæser debat...