Ny kontrakt: Fem år til ung FCM-forsvarer

Victor Bak Jensen har indgået en ny femårig kontrakt med FC Midtjylland

Udgivet:17. december 2021, 15.58

Læsetid:1 minut

For to år siden jublede Victor Bak Jensen efter denne sejr over svenske IF Elfsborg i UEFA Youth League. Nu kan han juble over en femårig kontrakt med FC Midtjylland. Foto: Daniel Stentz

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Venstrefodede midterforsvarere med pondus, attitude og forudseenhed hænger ikke på træerne i international fodbold. Men FC Midtjylland har en ung forsvarer, der måske kan ende med at leve op til netop den beskrivelse inden længe.

18-årige Victor Bak Jensen er en type, der sætter en ære i at forsvare. Nu har klubben kvitteret for hans udvikling med en kontrakt, der løber frem til sommeren 2026.

- Victor har en målrettethed, som er helt unik, og han er en forsvarsspiller med stort f, der altid går forrest og er med til at gøre sine holdkammerater bedre. Det er stærke kvaliteter, som vi glæder os til at se mere af, siger sportschef Svend Graversen i en pressemeddelelse.

Victor Bak Jensen var i sidste sæson med til at vinde det danske U19-mesterskab, og han har i denne sæson trænet med Superligatruppen - om end en skade har holdt ham ude på det seneste.

Teenageren ankom til FCM allerede som U13-spiller fra samarbejdsklubben IF Nordthy.

- Det er en god følelse at skrive under på en ny kontrakt. Det er jo noget, som jeg har kæmpet for, lige siden jeg begyndte på U13-holdet, og det er fedt at have nået det mål. FC Midtjylland er det bedste sted, man kan være som ung spiller, og nu glæder jeg mig til at kæmpe for nye mål, siger Victor Bak Jensen, der går efter at få Superligadebut i foråret.

Akademichef Flemming Broe har fulgt den unge forsvarer lige siden, han ankom fra Thisted.

- Det er altid rigtigt positivt, når en akademispiller, som oven i købet kommer fra en samarbejdsklub, fortsætter på en lang aftale i Midtjylland. Hans defensive potentiale er stort, så det bliver spændende at følge, siger Flemming Broe.

Victor Bak Jensen har spillet 10 kampe for det danske U17-landshold.