Bjarne har jo ret ...!

27. juli 2020, 13.06

Bent Korsholm Madsen er tidligere formand for skolebestyrelsen på Fjelstervang Skole. Foto: Privatfoto

FOLKESKOLE Det er med glæde, jeg kan konstatere, Søren Elbæk melder så klart ud i forhold til skolestrukturdebatten i Ringkøbing-Skjern Kommune (debatindlæg i Herning Folkeblad i lørdags, red.). Jeg er fuldstændig enig, og man bliver næsten socialdemokrat.

Citatet fra overskriften kommer fra vores lokale byrådsmedlem fra Fjelstervang, Bjarne Svendsen, der sjovt nok er venstremand. Det plejer ellers at være Venstre, der gerne vil spare tingene sønder og sammen. Men ikke i dette tilfælde, og jeg håber inderligt, resten af Venstres byrådsgruppe i Ringkøbing-Skjern Kommune er enige i Bjarnes holdning.

Holdningen er jo, at Ringkøbing-Skjern Kommune er en landkommune med alt, hvad dette indebærer. Store landområder med små landsbyer kombineret med få centerbyer.

Kunsten er at strikke en skolestruktur sammen, der støtter de små landsbyer og sikrer et godt liv for alle, der har valgt at bo herude på landet.

Det koster nogle penge, og det er byrådets opgave at finde løsninger herpå. Det letteste og billigste er at lukke alle de små skoler og samle alle elever på nogle få store skoler i nogle få centerbyer. Det kan enhver idiot finde ud af.

Men lad i stedet byrådet arbejde med at udvikle vores kommune med velfungerende små bysamfund, omgivet af smuk natur og med sammenhæng via velfungerende infrastruktur i form af velholdte veje og fibernet.

Mig bekendt er Ringkøbing-Skjern Kommune en fraflytter kommune. Det vil sige, indbyggertallet falder år for år.

Jeg er overbevist om, denne udvikling kan vendes, hvis man erkender, vi bor i en landkommune og agerer som sådan.

Investér i landsbysamfund, natur og infrastruktur. Det vil vise en anden vej, til forskel til andre kommuner. Det vil mange moderne mennesker finde tiltalende, og så skal de nok finde vej til vores kommune.

Det koster, men mon ikke der kan findes vej, og måske giver den nye udligningsreform også muligheder.

Men tak og tillykke til Bjarne Svendsen og Søren Elbæk for at melde så klart ud, og jeg håber inderligt, resten af byrådet er begavet nok til at gå ad den samme vej.

Læs også
Viceborgmester vil tilføre folkeskolen 25 millioner kroner: Bjarne har jo ret ...!