Frans Nielsen slutter karrieren med tårer i øjnene: - Jeg kommer til at savne kammeratskabet

Et 1-7-nederlag til Slovakiet blev Frans Nielsens sidste kamp i karrieren

Udgivet:24. maj 2022, 18.47

Læsetid:3 minutter

En rørt Frans Nielsen umiddelbart efter afslutningen på karrierens sidste kamp. Det blev til et nederlag på 1-7 mod Slovakiet ved VM. Dermed er Danmark ude, og Frans Nielsen kan nu begynde et nyt livskapitel med familien i Sverige. Foto: IIHf.com

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY En imponerende ishockeykarriere er slut. Den 38-årige herningenser Frans Nielsen har spillet sin sidste kamp i en karriere, der har budt på blandt andet næsten 1000 kampe i NHL, store oplevelser med landsholdet gennem 10 VM-turneringer og et OL og så et dansk mesterskab med Herning Blue Fox i 2001 og et tysk mesterskab med Eisbären Berlin i 2022.

Sidste kamp blev desværre et lidt trist minde, da Danmark ved VM i Finland tabte hele 1-7 til Slovakiet i den sidste gruppekamp og dermed missede kvartfinalen.

Frans Nielsen var på isen, da slutsirenen lød. Han kørte straks ned til målmand Sebastian Dahm og krammede ham, og derefter kom resten af holdkammeraterne hen til Frans Nielsen og krammede den tydeligt rørte stjerne, der havde tårer i øjnene. Blandt de første var selvfølgelig barndomsvennen fra Herning, landsholdskaptajn Peter Regin, der dog også fik sin gode ven til at smile midt i alle tårerne.

Efter kampen var Frans Nielsen på besøg i tv-studiet hos TV2 Sport.

- Det var selvfølgelig ikke denne måde, vi havde ønsket, at vi skulle slutte VM på. Men i det mindste var det en kamp, hvor der var noget på spil. Det var fedt at køre i bussen her ud til hallen og vide, at der var noget på højkant. Det havde været ærgerligt, hvis det var en kamp uden betydning, siger Frans Nielsen.

Jeg er taknemmelig

I studiet var han stadig rørt, og det gjorde ham endnu mere glad og rørt, da der blev sendt en række hilsner fra folk omkring landsholdet.

- Det er selvfølgelig vemodigt, men jeg er vildt taknemmelig over, at jeg får lov til at slutte karrieren med de her gutter, og det, jeg kommer til at savne mest, er helt klart kammeratskabet. Lige meget hvordan det er gået på isen, så har vi altid kunnet hygge os sammen, konstaterer Frans Nielsen, der var med til at spille Danmark op i A-gruppen i 2002.

Han er den sidste spiller fra den trup, der stopper karrieren.

Den rørte Frans Nielsen blev også spurgt til nogle af de minder, den lange karriere har budt på.

- VM hjemme i Herning i 2018 var naturligvis noget helt specielt. Jeg havde i flere år snakket med Georg (MCH-direktør Georg Sørensen, red.), om at Boxen var på vej, og at man ville have ishockey-VM derind. Det var nogle fantastiske dage, selv om vi lige præcis missede kvartfinalen, påpeger Frans Nielsen.

- Stadig den samme gode gut

Peter Regin blev også spurgt om den specielle oplevelse at være med i Frans Nielsens sidste kamp.

- Jeg er selvfølgelig glad for at få lov til at dele det her med Frans, og vi og resten af landsholdet er beærede over, at Frans ville have det her VM med sammen med os, inden han stopper, siger Peter Regin til TV2 Sport.

Han satte også et par hurtige ord på, hvad for en markant personlighed Frans Nielsen har.

- Frans har været en pioner for os andre ved at vise vejen. I en meget ung alder satte han nogle store mål, som han er gået benhårdt efter. Og selv om der er sket helt vildt meget i hans karriere, og han har opnået så meget, er han stadig den samme gode gut, som da han var 14 år, påpeger Peter Regin, der i denne sæson har spillet i Ambri-Piotta i Schweiz.

Frans Nielsen flytter nu med sin svenske hustru Moa Sjölander og parrets tre børn til Sverige, hvor den ældste, sønnen Lou, skal til at begynde i skole.

Indlæser debat