Hør podcasten: Blue Fox-profil har spillet 191 slutspilskampe og har vundet 11 mesterskaber

Mads Christensen spillede sine første slutspilskampe for 20 år siden, da han bare var 16 år

Udgivet:10. marts 2023, 13.48

Læsetid:2 minutter

Mads Christensen er klar til endnu et slutspil. Selv om der ikke har været den store succes med Herning i de to seneste sæsoner, er han noteret for ikke færre end 191 slutspilskampe i Danmark og Tyskland. 11 gange er han gået hele vejen til mesterskabet. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Hvis der er én Blue Fox-spiller, der ved, hvad slutspil er for en størrelse, er det den 35-årige angriber Mads Christensen. Ifølge statistiksitet eliteprospects.com har han spillet ikke færre end 191 kampe i slutspillet i Danmark og Tyskland.

De første to kampe i slutspillet blev han noteret for allerede i sæsonen 2002/03, da Blue Fox endte med at vinde det danske mesterskab. Det blev samtidig det første af indtil videre 11 nationale mesterskaber, den rutinerede spiller har vundet. Han var da blot 16 år.

- Først og fremmest er det lidt vildt at tænke på, at det er blevet til så mange kampe i slutspillet. At det er 20 år siden, jeg spillede de første, får mig nok også til at føle mig lidt gammel, siger Mads Christensen til podcasten Cross Checking, der kan høres gratis på sportherning.dk

I Danmark har han vundet fire mesterskaber med Herning, ét med Sønderjyske og så tre i både Eisbären Berlin og Red Bull München.

- Solen skinner igen

Han glæder sig hvert år til slutspillet.

- Slutspillet er lidt et magisk land. Der er mange ting, jeg forbinder med slutspillet. Det er nu, solen begynder at skinne igen, og vi har lagt de mørke dage bag os. Og så ser man frem mod slutspillet. Bare det at snakke om det giver energi. Det er lidt svært at beskrive, men det er en god tid. Erfaringsmæssigt er det også en tid, hvor jeg ofte selv har kunnet steppe op på isen, forklarer Mads Christensen.

Er det også en sort/hvid-tid, hvor alt er godt, når man vinder, og alt er skidt, når man taber?

- Slutspillet er om at vinde den næste kamp. Hele tiden. Selvfølgelig vil man også gerne spille godt, men det er resultatbaseret. Det nytter ikke noget at spille godt i to kampe, som du ender med at tabe. Det er resultatet først, og det er på mange måder et dejligt pres, lyder det i podcasten.

I slutspillet føler han også, at han ændrer karakter.

- Ja, man kommer nemt til at gå ind i en form for boble. De sidste par år har vi ikke gjort det så godt i Herning i slutspillet, og nu kommer vi ind med en følelse af, at det skal ske nu. Jeg føler, vi er klar. Allerede med vores sejr i Final4 føler jeg lidt, at vi er gået ind i den der zone, og så må vi se om vi kan blive der, påpeger Mads Christensen.

I podcasten kan du også høre meget mere om blandt andet Mads Christensens 11 succesrige sæsoner i Tyskland og om hans overvejelser, da han i 2020 flyttede fra Tyskland og hjem til Herning for at fortsætte karrieren her.

Læs også på sportherning.dk
<span>Podcast:</span> Mads Christensen har spillet næsten 200 slutspilskampe og har vundet 11 mesterskaber <span>Podcast:</span> Mads Christensen har spillet næsten 200 slutspilskampe og har vundet 11 mesterskaber
Læs også på sportherning.dk:
Podcast: Mads Christensen har spillet næsten 200 slutspilskampe og har vundet 11 mesterskaber

Indlæser debat