Standpunkt: Vi kan ikke undvære MCH

17. juni 2020, 10.41

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig - endsige tænkt tanken - at vi nogen sinde kom i en situation, hvor jeg som chefredaktør på Herning Folkeblad skulle skrive et Standpunkt om et MCH Messecenter Herning i meget alvorlig krise; eller for den sags skyld skrive om en redningsplan, som skal være med til sikre MCH’s fortsatte eksistens.

Men ikke desto mindre er det som bekendt aktuelt sådan. Efter tre måneders total lammelse mangler MCH 55 millioner kroner.

Det viser noget om, hvilken vanvittig og vanskelig tid, vi står i. Og hvor alvorlige konsekvenser, coronaen har for vores samfund, når en gammel, velrenommeret og sund koncern med bugnende aktivitetskalender og rekordhøje besøgstal på så kort tid kan komme i så store vanskeligheder.

Alle har kunnet regne ud, at den var rivende gal. For det siger sig selv, at en virksomhed som MCH, som lever af at bringe folk sammen - jo flere jo bedre - ikke ret længe kan holde til, at folk netop ikke kan bringes sammen, må mødes og opleve. Til sportsevents, koncerter, kongresser, messer, shows, firmaarrangementer og så videre.

Så de fleste åndede formodentligt lidt lettet op, da det mandag blev offentliggjort, at MCH’s hovedaktionærer, Herning Kommune og Agromek, nu køber MCH Arena og dermed sikrer messecentret likviditet. Så MCH kan arbejde videre hen mod, hvordan og i hvilke former det kan køre arrangementer, når der bliver mulighed for det igen.

Læs også
Fælles ansvar at få MCH gennem corona-tiden

Krisen er langt fra ovre endnu. MCH er stadig underlagt restriktioner og forbud. Og desværre har vi ingen indikationer på, hvornår eller hvordan vi igen må, kan og vil samles mange mennesker til den slags arrangementer, som kongrescentret, messecentret og Jyske Bank Boxen eksisterer for.

Men med overtagelsen af stadion sikrer aktionærerne nu, at MCH kan fortsætte.

Det er et altafgørende og umådeligt vigtigt træk af Herning Kommune og Agromek. For vi kan ikke undvære MCH her i byen; her på egnen; i regionen; i landet. Punktum.

Jeg tror nærmest ikke, man kan overvurdere, MCH’s og arrangementernes betydning for arbejdspladser, hoteller, leverandører, restaurationer, foreningsliv, idrætsklubber, transporterhverv, samarbejdspartnere, turisme, andre kulturhuse og så videre og så videre - i et meget stort geografisk område.

Sidste år var der for andet år i træk over en million gæster i MCH-regi, og i løbet af det seneste årti - siden Boxens åbning i 2010 - har over 9,5 millioner mennesker besøgt de næsten 4200 arrangementer, MCH har lagt kvadratmeter til.

Det er godt nok imponerende og ekstremt vigtigt for vores lokalområde og egn.

At Herning Kommune så endda kan bruge 51,5 millioner kroner på redningsplanen uden at hente dem fra andre kommunale områder eller spare på velfærdsopgaver, gør jo bare planen endnu bedre.

Det tænker jeg i øvrigt, at mange andre kommuner ville have haft svært ved at præstere.

Men takket være Herning Kommunes udviklingsfond er der penge til brug til »særlige initiativer af væsentlig værdi for Herning Kommune«. Hvilket man så absolut må sige, at en redningsplan for MCH er.

Ekstraordinære tider kræver ekstraordinære handlinger.

Læs også
Standpunkt: Stærkt at endnu en butik er sikret