Herning-dramatiker fyldte rundt

Christina Hagen har rundet de 40

3. august 2020, 13.00

Dramatiker Christina Hagen blev 40 år i søndags. Foto: Thomas Priskorn

40 Herning-forfatter og dramatiker Christina Hagen fyldte 40 år i går, søndag.

Christina Hagen blev tidligere på året modtager af et arbejdslegat på 200.000 kroner fra Statens Kunstfond. Dengang skrev fonden på sin hjemmesiden om forfatteren:

»Christina Hagen har på kort tid sat sig igennem som en af de nye stærke dramatikerstemmer. Med sin rå, bevidst vulgære skrift taler hun direkte ind i samtiden. I øjenhøjde med sine jævnaldrende uddeler hun en syngende lussing til det satte borgerskab.«

Christina Hagens første udgivelse, en novellesamling med titlen »Sexdronning«, udkom i 2008, og siden er det blevet til både digte og teater.

Slut med skønlitteratur

Tilbage i februar sidste år meddelte Christina Hagen, at hun stoppede med at skrive skønlitteratur. I stedet ville hun fokusere på at skrive dramatik.

Om arbejdslegatet sagde hun i maj:

- Jeg er virkelig glad for legatet, fordi det er det første legat, jeg har søgt som dramatiker og fra scenekunstpuljen. Tidligere har jeg kun modtaget legater som skønlitterær forfatter fra puljen til skønlitteratur. Så det er en stor anerkendelse og vildt, at de giver det store legat til mig, som er uddannet fra Forfatterskolen og jo altså ikke er uddannet som dramatiker.

Christina Hagen har modtaget følgende priser: Albertineprisen i 2012, Montanas Litteraturpris i 2014 og Otto Gelsted-prisen i 2019.