Grøn milepæl for Claire Group

Mode-virksomheden fra Ikast har fået træ-certificering

13. oktober 2020, 09.35

Claire Group har nu også et grønt certifikat, når det gælder træ-produkter. Foto: Henrik Ole Jensen

MODE Claire Group, som står bag de to modebrands Claire Woman og Hust&Claire, er blevet FSC-certificeret som det andet danske modehus nogensinde.

FSC-certificering handler om træer, og den er nok mest kendt for sin anvendelse inden for produkter af papir, pap, møbler og trævarer, men mærkningen er faktisk også relevant for modebranchen.

Her er det muligt at blive certificeret med FSC, fordi der bruges træ i fremstillingen af eksempelvis viskose-metervarer.

- Vores viskose er fremstillet af træbaserede tekstiler, og det giver derfor rigtig god mening, at vi har tilføjet denne certificering. Nu ved vi, at der er taget hånd om arbejdsforhold, og at skoven bliver drevet bæredygtigt. Der er for eksempel strenge krav til genplantning af nye træer, siger chefdesigner Berit Erfurt Hust.

Godt fat i økologisk marked

Det er endnu kun en mindre del af Claire Groups kollektioner, der er fremstillet af den træbaserede viskose, men virksomheden er optimistisk for fremtiden.

- Vi tror på, at forbrugeren bliver mere og mere opmærksom på de materialer, som anvendes i fremstillingen af tøjet, udtaler Ulla Dam, Group CSR & Purchase Manager og fortsætter:

- Sådan er det i al fald gået med vores økologiske tøj til børn, Hust&Claire. Vores GOTS-styles har virkelig fået godt fat i markedet, og vi håber naturligvis, at det vil gå på samme måde med vores FSC-viskosestyles, som indgår i Claire Woman-kollektionerne til damer og Hust&Claire-kollektionerne til børn, siger hun.

FSC-certificeringen er Claire Groups tredje certificering på bare 10 år og endnu en vigtig milepæl i CSR-strategien, hvor selskabet arbejder med at fremstille tøj på en bæredygtig måde. Ikast-firmaet begyndte med at få godt styr på arbejdsforhold hos leverandørerne, og virksomheden stiller efterhånden høje krav til de materialer og kemikalier, der må bruges i deres tøj.

Hvis man spørger Ulla Dam, om det kan svare sig at bruge kræfter på at opnå og vedligeholde hele tre certificeringer, falder svaret prompte.

- Det er nødvendigt at kunne tage sin egen medicin - ellers er det svært at stille krav til vores leverandører, udtaler Ulla Dam.

På spørgsmålet om, hvad næste milepæl bliver, smiler Ulla Dam:

- Lige nu oven i corona, skal vi have driften af disse certificeringer til at fungere, men mon ikke der ligger et eller andet spændende i pipelinen og venter derude?

I butikkerne til foråret

De første FSC-certificerede styles fra Claire Group vil efter planen være at finde i butikkerne som en del af forårs-kollektionen, som netop er sat i produktion.

FSC er en international non-profit mærkningsordning til papir og andre træbaserede produkter. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garant for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

Claire Group blev grundlagt helt tilbage i 1975 grundlagde af Anders Hust, der i dag driver firmaet sammen med sønnen Nikolaj Hust og en gruppe af medarbejdere. Koncernen eksporterer til 18 lande og beskæftiger omkring 200 medarbejdere fra kontorer i Ikast, Kina og Indien.

Siden 1975 har Claire Group fulgt sin mission om at inspirere til et liv med mode ved at kreere tøj til børn og kvinder på en bæredygtig måde. Bæredygtighed er blevet en bærende søjle i selskabets arbejde.

Grønne milepæle for Claire Group

2009: Medlem af Amfori-BSCI. En europæisk organisation med krav til uvildig fabrikskontrol.

2012: Certificering med en international etisk standard, SA 8000, der vedrører arbejdsforhold og menneskerettigheder i organisationen og hos underleverandører.

2019: Certificering med GOTS, der er den globale standard for økologisk tøj, som dækker hele fremstillings-processen.

2020: Certificering med FSC, som dækker alle træbaserede råvarer til FSC-viskose styles.