Stormøde om bosætning i Ikast-Brande Kommune

Kom og hør mere om bosætning i Ikast-Brande Kommune og få mulighed for at give din mening til kende

6. august 2020, 14.02

Hjertet på Vestergade i Ikast danner onsdag 16. september ramme om et stormøde om bosætning i Ikast-Brande Kommune. Foto: Tom Laursen

IKAST-BRANDE Borgere, foreninger, virksomheder, lokalråd og andre interesserede inviteres til inspirationsaften om bosætning.

Det sker onsdag 16. september på Hjertet i Ikast. Arrangør er Ikast-Brande Kommune.

Aftenen byder på oplæg af Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen.

Tyge Mortensens oplæg vil omhandle tre temaer: »Branding af byer og lokalområder«, »Den gode velkomst« og »Fastholdelse af borgere«.

Der lægges op til vidensdeling, inspiration og erfaringsudveksling, som kan bruges i det videre arbejde lokalt og kommunalt.

Hjælp til lokalsamfundene

Arrangementet er et led i at føre kommunens bosætningsstrategi ud i livet.

Et af strategiens indsatsområder er »Udvikling og liv«, som blandt andet indeholder en varm velkomst til nye borgere i kommunens byer og landsbyer. Arrangementet vil give konkret input til, hvordan byerne kan arbejde med bosætning lokalt.

- Vi kan som kommune understøtte byerne med en lang række værktøjer, men det virkelige arbejde foregår lokalt med både velkomst og fastholdelse. På stormødet giver vi derfor en indflyvning til temaer om bosætning, og så kommer vi til at følge op med konkrete workshops efterfølgende, udtaler Annette Mosegaard (K), formand for erhverv, vækst og bosætningsudvalget i en pressemeddelelse.

Alle er velkomne

Alle med interesse i bosætning opfordres til at deltage for at blive inspireret og dele erfaringer.

- På mødet får vi ny viden og hører om erfaringer, og vi håber at møde både tilflyttere samt borgere, der altid har boet i kommunen - unge som ældre. Har du en god idé - og har du også forslag til, hvordan den kan realiseres, så kom endelig og vær med. Vi ser frem til en spændende proces, siger Annette Mosegaard.

Stormødet var tidligere programsat til tirsdag 10. marts, men det blev flyttet til efteråret med kort varsel på grund af covid-19.