Herningenser forsøgte at slippe fra politiet fra Tjørring mod Holstebro med omkring 200 kilometer i timen

Et rutinetjek førte til lidt af en biljagt for politiet natten til søndag

5. juli 2020, 14.20

Foto: Martin Ballund

TJØRRING-HERNING En 39-årig mand kan nu se frem til et retsligt efterspil, da han i nat ikke ønskede at lade politiet udføre et rutinetjek.

- Klokken 03.37 får politiet kontakten med bilen ved Tjørring og vil lave et rutinemæssigt tjek. Han sætter så hastigheden op og fortsætter ud på motorvejen mod Holstebro, hvor patruljen skønner, at han kører omkring 200 kilometer i timen, uden at der blev lavet en måling på det, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Forkert bil over sømmåtter

Undervejs i politiets jagt på manden bliver en anden patrulje sendt i forvejen for blandt andet at lægge sømmåtter ud. Men det gik - mildt sagt - ikke helt efter planen.

- Det er mørkt og sådan, og så er det så uheldigt, at det er den forkerte bil, der kører over. Så der er en kvinde, som skal have fire nye dæk, og det må vi jo bare betale, siger Ole Vanghøj.

Den 39-årige bilist fortsætter frem til Herningvej ved Holstebro, hvor han bliver bragt til standsning.

- Han vil ikke komme ud, så vi knuser en siderude. Han bliver genstridig, og vi giver noget beroligende peberspray, fortæller vagtchefen.

Det viste sig, at herningenseren kørte uden førerret. Han var formentligt også påvirket af både narko og alkohol, mens han altså også begik flere forskellige trafikforseelser som eksempelvis at køre over den tilladte hastighed og ved at køre venstre om et helleanlæg.

- Manden blev anholdt, men er løstladt igen. Vi har beslaglagt køretøjet med henblik på konfiskation, siger Ole Vanghøj.